• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Çocuğu Kaçırılan Aile: Demirtaş`la Görüşmedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri verilmesi için Diyarbakır Şeyh Said Meydanı`nda oturma eylemine devam eden Çetiner Ailesi, Selahattin Demirtaş ile görüştükleri yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Selahattin Demirtaş’la herhangi bir görüşme yapılmadığını ifade eden, kaçırılan Berat Çetiner’in amcası Ahmet Çetiner, “Selahattin Demirtaş sadece belediye önünde bulunan ailelerle görüştü. Biz Dağkapı Meydanında bulunan ayrı bir grubuz. Onlarla her hangi bir görüşme yapmadık, kimse bizimle diyaloga geçmedi sadece STK`lar ve basın bize bu ilgiyi gösterdi. Hiçbir yetkili derdiniz nedir, ne istiyorsunuz demedi. Üstüne Salı günü bizi darp ettikten sonra kendi sitelerinden, kendini bilmez 3-5 kişi bizim binamıza saldırdılar.” diye söyledi.

Salı gününden beri oturma eylemine devam ettiklerini belirten Çetiner, söz alsak bile çocukları teslim edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

“Çocuklarımız için bu eylemlere destek verin”
Ahmet Çetiner,“Biz kendimizi bilene kadar buradayız. Basında bizim fotoğraflarımız kullanılarak Selahattin Demirtaş ailelerle görüştü diye haber yapılıyor. Biz hiçbir yetkili ile görüşmedik. Hiçbir yetkili de bizimle temasa geçmedi. Selahattin Demirtaş sadece belediye önünde bulunan annelerimizle görüştü. Medya, bizim fotoğraflarımızı, ağıtlarımızı kullanarak onlarla görüştüğümüzü bildirdi, öyle bir şey yok. Benim görüştüğümü diyenler varsa buyursun buraya gelsin. Çocuklarımız için bu eylemlere destek verin.” şeklinde konuştu.  (Hasan Önalan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir