• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Diyarbakır`da sahte rapor operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Sahte rapor düzenledikleri iddiasıyla bu gün sabah saatlerinde aralarında profesörlerin de olduğu kişilere yönelik gerçekleştirilen polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, yapılan bir ihbarı değerlendiren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, özellikle hasta tutuklu ve hükümlülere yönelik sahte rapor düzenleyerek onların uzun süre hastanede kalmalarını sağlayan sağlık görevlilerine yönelik operasyon başlattı.

Sabah saatlerinde başlatılan operasyonda, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan ve aralarında profesör, uzman doktor ve hastane çalışanlarının olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar yapılan sağlık kontrollerinin ardından emniyete sevk edildi.

Gözaltına alınanlarının sayısıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şu ana kadar 20 kişi olduğu belirtiliyor.

Katıldığı bir toplantıda yapılan baskınlarla ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, baskınların olduğunu doğruladı ancak baskınlarda gözaltına alınanların sayılarının henüz kesinleşmediğini, bu konuyla ilgili olarak basının daha sonra daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirileceğini ifade etti.  (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir