• DOLAR 32.271
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2464.432
  • ...
SON DAKİKA
Şırnak`ta Kutlu Doğum Siyer Sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Umre ödüllü KDSS sınavı, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nuh Eğitim Der öncülüğünde yapıldı. Saat10.00’da başlayan sınav, saat 12.00’de sona erdi. Bu sene iki kategoriden oluşan sınavda birinci kategori 15 yaş altı, ikinci kategori ise 15 yaş üstü olarak gerçekleşti.

Şırnak Tümgeneral Ömer Keçecigil Ortaokulunda gerçekleşen sınavda yaklaşık 250 kişi yarıştı. Erkeklerin ayrı katta bayanların ayrı katlarda girdiği sınavda 100 soru soruldu.

Sınava giren katılımcılar, amacın sınavın ödülü olan umreyi kazanmak değil, Hz Muhammed`in (sav) hayatını daha iyi öğrenmek ve yaşamak olduğunu ifade etti.
Sınav çıkışında duygularını dile getiren Emrullah Arsu, soruların genel olarak iyi olduğunu söyledi.

Hasan Sakın, sınava girme amacının Peygamber Efendimizin hayatını bir kez daha hatırlamak ve sınavı kazanıp annemi umreye götürmek olduğunu dile getirdi.
Sınavı düzenleyen başta Peygamber Sevdalıları Platformu özelde Nuh Eğitim Der’e teşekkür eden Celal Buzveren ise, sınavın çok faydalı olduğunu ifade ederek bir kez daha Hz Muhammed`in (sav) yaşayışını, ahlakını kafasında canlandırma imkanı bulduğunu belirtti.

Merve Kılıç da, sınava hazırlandığını kazanacağını umduğunu dile getirerek asıl amacının peygamberin hayatını anlamak olduğunu söyledi.

Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar da, geçen seneye göre katılımın daha fazla olduğunu söyleyerek, 282 kayıtlı öğrenciden 253 kişinin sınava katıldığını belirtti.

Tatar, "Bildiğiniz üzere bu sınavın umre ödülü var. Katılanların çoğu umreyi kazanmak için girmiyorlar amaçları Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi anlamaktır. Zaten bizimde amacımız budur. Bunu başarabildiysek amacımıza ulaşmışız demektir." diye konuştu.

 Tatar son olarak, katılımı yeterli görmediklerini, önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da arttırmak istediklerini söyledi.  (Ekrem Payan - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir