• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
HAMAS Heyeti Son Şehidin Ailesine Taziyede Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA  - Filistin`den gelen Hamas heyeti Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan baskında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede vefat eden Uğur Süleyman Söylemez`in Keçiören`deki evine giderek, ailesine başsağlığı diledi.

Filistin`in Gazze ve Kudüs şehirleri ile Yemen ve İstanbul temsilciliklerinden gelen heyete İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Sorumlusu Mustafa Sinan eşlik etti.

Heyeti temsilen konuşan Salih Muhammed, Filistin halkı adına Uğur Süleyman Söylemez`in oğlu Ahmet Söylemez`e taziye dileklerini ileterek "Marmara’da şehit olan kardeşlerimiz sadece Türkiye için değil tüm ümmet için bir şereftir. Allah’ın izniyle Mavi Marmara şehitlerimizin kanıyla tüm Filistin’in kapıları açılacaktır" dedi.

"Filistin`li kardeşleriniz olarak Gazze’den, Kudüs’ten Filistin’in her şehrinden geldik" diyen Muhammed, "Tüm Filistin halkı ve direnişi adına tüm şehitlerimizin kanı başımızın üstündedir. Bu ümmetin içinde en şerefli, izzetli aileler şehitlerimizin aileleridir. Rabbimizin dediği gibi, `Şehitler hayattadırlar. Şehitler ölü değildirler` değerlendirmesinde bulundu.

Mavi Marmara olayı ile tüm Türk halkının desteğini gördüklerini belirten Muhammed, "Allah her zaman sizlerden razı olsun. Filistin ile Türkiye arasındaki ilişki sadece Mavi Marmara’dan ibaret değildir ve ilelebet sürecektir. Bir zaman gelecek ki Ümmeti Muhammed tek bir aile olacak, özellikle Türkler ve Filistinliler kardeştir" diye konuştu.

Muhammed, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimiz Filistin özgür olasıya kadar gelmeye devam edecektir. Özellikle şehit ailelerine kalbimizde olduklarını söylemek istiyorum. Allah’ın izniyle Filistin özgür olacak ve özgür Filistin’e ilk olarak siz geleceksiniz. Türkiye devleti ve halkıyla büyük bir ülke olduğu için Gazze’deki kuşatmanın kaldırılması için önemli katkılar bekliyoruz. Türkiye bölgede basit ve zayıf bir devlet değil. Türk halkından kuşatmanın kaldırılması ve Filistin’in özgürleşmesi için yardım bekliyoruz."

Taziye ziyaretinde Uğur Süleyman Söylemez`in oğlu Ahmet Söylemez`e Hamas heyeti tarafından Filistin atkısı takıldı ve Filistin haritası hediye edildi. Şehit Uğur Süleyman Söylemez için Filistinli ve Türk hafızlar tarafından sureler okundu.

AA

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir