• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Diyarbakır Kitap Fuarı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da bu yıl 5.kez düzenlenen ve bugün açılışı yapılan Kitap Fuarı’na öğrenciler ve okuyucular yoğun ilgi gösterdi. TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde bugün açılışı yapılan kitap fuarında stant kuran bazı yayınevlerine yoğun ilgi olduğu görüldü. Özellikle çocuklar için açılan stantlar hiç ziyaretçisiz kalmadı.

İlkyardım eğitim standı

Kitap Fuar’ında ayrıca Şehmus Sultan Tatlıcı Anadolu Sağlık ve Teknik Meslek Lisesi tarafından fuara katılanlara İlkyardım eğitimi verilen bir stant açıldı.  

Okul Müdür Yardımcısı Nurettin Üre, fuarda öğrenci ve okuyuculara ilk yardım eğitimi verdiklerini belirterek okullarında yeni açılan bölümler içinde stant kurduklarını söyledi. Üre, “Şehmus Sultan Tatlıcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak bölümlerimizin tanıtımına geldik,. Burada yeni bölümlerimiz açıldı. O bölümleri öğrencilerimize tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz de yeni olduğu için bu bölümlerden haberdar değiller. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu meslek açısından hayata atılmanın kısa yolu, aynı zamanda iyi bir sağlık eğitiminin nasıl alınacağını burada maketler üzerinde öğrencilerimize anlatıyoruz. Aynı zamanda burada biz ilkyardım kursu da vereceğiz büyüklere ve öğrencilere yönelik. Sağlık bizim için çok önemli iyi öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Fuarda stant açan Kaynak Kültür Yayın Grubu stant sorumlusu Halil Aydın, okurlarla buluşmak için her sene kitap fuarına geldiklerini söyledi. Aydın, “Bu yıl 5’ncisi düzenleniyor Diyarbakır TÜYAP fuarı. Okurlarla buluşmak için her sene geliyoruz. Bu yıl da özel olarak hazırlandık. Bugün açılış günümüz Diyarbakır özellikle kültürel zenginliğin olduğu bir yer. Diyarbakır’ın kültürel yapısına göre ürünler özellikle ağırlıklı getirdik. Okurlarımızı standımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 125 yayınevi katılıyor

Diyarbakır’da 5.kez düzenlenen kitap fuarı hakkında TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu İLKHA’ya bilgi verdi. Kavukçuoğlu, “Fuar, Diyarbakır’da 5’inci kez düzenleniyor. Daha önce düzenlediğimiz 4 fuar vardı ve bütün fuarlarımız Diyarbakır’da başarılı geçti. 125 yayınevi katılıyor. Fuar süresince 60 etkinlik var. Kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri var. Çeşitli yazarlar geliyor, her yıl olduğu gibi. Bu yıl da imza günleri var, etkinlik günleri var. Fuara katılan toplam yazar sayısı yaklaşık 300’dür. Böylece Türkiye’nin çeşitli yerlerinden geliyor yazarlar. Tabi Kürt yazarların da fuara önemli katkıları var. Onlar da imza günlerine katılıyorlar. Bu yıl fuarda etkinliklerin yanı sıra çeşitli sergileri de var. Sergimiz bugünden itibaren Pazar gününe kadar sürecek.” şeklinde konuştu.

Bugün açılışı yapılan kitap fuarı, 25 Mayıs Pazar gününe kadar okuyuculara açık olacak. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir