• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
PKK Sokak Ortasında 3 Kişiyi Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR - Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, PKK`nin, Lice`de HÜDA PAR üyesi olan bir kişiyi önce kaçırmak istediği ardından ailesinin taradığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Lice Kıyıköy Mahallesine gelen silahlı 6 PKK`linin 2 kardeşi, evlerinden zorla götürmeye teşebbüs ettiği belirtilen açıklamada, ailenin direnmesi üzerine şahıslara, sokak ortasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılan saldırı sonucu üç vatandaşımız yaralanmış olup, birinin hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Bölücü terör örgütü mensupları, saldırı sonrası mahalleden kaçarak uzaklaşmıştır.
Yaralı şahıslar, saat 01.20`de, 112 Acil Servise ait iki ambulans ile Lice Devlet Hastanesine, müteakiben Diyarbakır/Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Lice Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gerekli incelemelere başlamıştır."

Açıklamada, Olayın yaşanmasından hemen sonra haber verilmiş olmasına rağmen asker ve ambulansın olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra köye gelmesine değinilmemesi dikkat çekti.

Genelkurmay`ın benzeri açıklamalarında olaydan sonra operasyon başlatıldığı bilgisine yer verilirken, bu saldırıyla ilgili olarak herhangi bir operasyon başlatılıp başlatılmadığıyla ilgili bir bilgiye de yer verilmedi.

Öte yandan, Lice`de defalarca yol kesmeler ve halkı mağdur eden benzeri olaylara rağmen, devam eden çözüm sürecinin zarar görmemesi adına herhangi bir müdahalede bulunulmadığı sık sık dile getirilen iddialar arasında.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir