• DOLAR 32.235
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2461.068
  • ...
Diyarbakır`da  Soma yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Soma’da meydana gelen facia sebebiyle Ofis Bulvarı, AZC plazası önünden, SGK binasına kadar yürüdü. Sık sık Hükümet aleyhine slogan atan topluluk, SGK binası önünde ortak bir basın açıklaması düzenlendi.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Uğur Yaman, “Devlet yetkililerinin iş kazası dediği, aslında bizlerin ne olduğu tam olarak bildiği bu olay taşeronlaşmanın sonucudur. Devletin katlettiği yüzlerce işçi arkadaşımız, Soma’da şehit düştü. Devlet, iki gündür Soma’da kaç emekçinin, kaç arkadaşımızın göçük altında can verdiğini net olarak sayı veremiyor. Bu aslında tamda AKP politikalarının ne olduğunu sonunda gördüğümüz, yaşadığımız alenen ortaya çıktığı bir durum.”şeklinde konuştu.

Açıklamasında Hükümeti hedef alan Yaman sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu AKP’nin, Başbakanın zihniyeti gördük. Yıllardır taşeronlaştırarak, peşçek çektirerek ayakkabı kutularını doldurdular. Gemicikler aldılar, kollarına saatler taktılar ve bunlar ortaya çıktığında; ya lobilere ya paralel devletlere ya dış mihraklara yada farklı baronlara yüklediler. Aslında bunların hepsi AKP içinden çıkanlar, çıkmayanlar da AKP’nin tam anlamıyla aynı zihniyetinde olup ülkeyi bölemeyen, ülkeyi paylaşamayan zihniyetlerden öte değil.”ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda Yaman, “Soma’da şehit düşen emekçi arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz ve yaralı olan tüm arkadaşlara da acil şifalar diliyoruz.” dedi.  

(Mustafa Bikeç-Hasan Önalan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir