• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Çizmelerimi Çıkarayım Diyen Madenci Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Canından önce sedyenin kirlenmemesi için çizmelerini çıkartma girişiminde bulunan madenci tüm Türkiye`yi gözyaşlarına boğmuştu. Ambulansa bindirilirken "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." diyen maden işçisi sosyal medyada günün adamı olmuştu.

Soma`daki madende rehin kalan işçiler arasında yer alan Ağrı-Eleşkirt nüfusuna kayıtlı Murat Yalçın yaşadıklarını Türkiye`yle paylaştı. Sedyenin kirlenmemesini isteme nedenini söylediğinde ise yine izleyenlerin duygulanmasına neden oldu.

MADENDEN ÇIKACAK ARKADAŞLARIM İÇİN...

Madende çok zor anlar yaşandığını söyleyen Murat Yalçıntaş, sedyeyi kirletmeme isteğini ise şöyle anlattı:

`Ben sağ olarak çıktım. Arkadan çıkarılan arkadaşlarımın üzeri temizdir belki. Bu nedenle sedyenin kirlenmemesini istedim. Benden sonra ambulansa ihtiyacı olanları düşündüm.`

ORADA ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİK

"Orada ölümle burun buruna geldik. Biz madenin içindeyken şefimizden kaza haberi geldi ve yerimizden ayrılmamız gerektiği söylendi. Daha sonra beklediğimiz alana duman geldi. Bazı arkadaşlarımız dayanamayıp bayıldı. Havası daha temiz başka bir alana geçtik ve orada beklemeye devam ettik. İçeriye duman gelmemesi için bulunduğumuz yerin kapıları kapatıldı ama bu kez de içerdeki oksijen yetmedi. Dışarı çıkıp başka bir yere geçtik. Yürümekte zorluk çekiyorduk. Boruları delip oradan hava almaya çalıştık. 11 saat madende kaldıktan sonra kurtulduk. Allah bizi ailemize bağışladı. Birçok arkadaşımız madenden çıkamadı yaşamlarını yitirdi. Hepsine Allah`tan rahmet diliyorum."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir