• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
`Çiftçiyim, Anneyim` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek (SODES) programı kapsamında finanse ettiği, Mersin Valiliğinin Koordinesinde Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen , `Çiftçiyim, Anneyim Kazancımla Güvendeyim Kadın Çiftçi Eğitim Projesi`nin kapanış programı 75.Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Mersin Valiliğinin koordinesinde Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ile İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği, Tarsus Kültür ve Eğitim Vakfı, Tarsus Tarım Hayvancılık ve Doğal Kaynakları Geliştirme Derneği tarafından verilen destekle gerçekleştirilen kadın çiftçilerin, sosyal yönlerinin geliştirilmesi, özgüvenlerinin artırılması, ailelerinin karar aşamasında inisiyatif alabilmeleri, sosyal statü olarak kendilerini eşit hissetmeleri, verilen eğitimler sonucunda öğrendikleri doğru tarımsal uygulamalarla aile bütçelerine katkılarının artırılması, gelecek kuşaklara sağlıklı bireyler yetiştirmeleri hedeflenerek hayata geçirilen projenin kapanış programında daha önce çeşitli nedenlerle sertifikalarını alamayan kadın çiftçilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. 

Projede yer alan 258 Kadın çiftçiyi sertifikaya kavuşturduklarını ifade eden Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan; öncelikle tüm kadın çiftçilerin anneler gününü kutluyorum, 2013 yılında Tarımın Sultanları projesiyle SODES kapsamında bir ilki gerçekleştiren İlçe müdürlüğümüz, 2014 yılında ‘Çiftçiyim, Anneyim Kazancımla Güvendeyim Kadın Çiftçi Eğitim Projesi ile 12 köyde toplam 200 kadın çiftçi hedeflenmişken yoğun ilgiden dolayı, bu projeye 258 kadın katılmıştır ve bu proje başarı ile tamamlanmıştır. Projede Müdürlüğümüzün teknik personelinin yanı sıra İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği, Tarsus Kültür ve Eğitim Vakfı, Tarsus Tarım Hayvancılık ve Doğal Kaynakları Geliştirme Derneği başkanlığı bizlere büyük deste vermiştir.” dedi. 

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise yaptığı konuşmada; “Belki şimdiye kadar bir sürü program ve proje erkekler üzerinden yürütülmeye çalışıldı. Bunlarda artık belli bir noktaya gelindikten sonra tıkanmalar oluyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüz çok güzel bir işe imza atmış ve öncelikle tarımımızın aslında kendilerinin sırtından yürüdüğü elinden geçtiği kadınlarımıza bu projeyi uygulamayı kendilerine amaç edinilmiş bu çalışma için İlçe Tarım Müdürümüzü ve ilçe tarım müdürlüğü ile projeye destek veren herkese tebrik ediyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Bir insanı eğitirseniz veya bir erkeği eğitirseniz sadece bir insanla onu eğitmekle yetinmiş olursunuz, ama bir kadın eğitimli olursa bütün toplumu eğitimli olur. İnşallah bir suya atılan bir taş gibi sizin üzerinizden, sizin çocuklarınıza ,komşularınıza çevrenize ve bütün Tarsus’a yayılan bir enerji, sinerji oluşturacaktır bu program için siz değerli katılımcılara hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Daha önce düzenlenen programlarda sertifikalarını alamayan kadın çiftçilere sertifikaları ve hediyeleri Tarsus protokolü tarafından verilirken, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından katılımcılara ‘Anne ve Aile’de Sevgi İletişimi’ konulu konferans verildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir