• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
`Temsili Askerlik ve Yemin Töreni`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı`nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 13 engelli vatandaş için “Temsili Askerlik ve Yemin Töreni` düzenlendi. 

Aileleriyle Kızıltepe Şehit Jandarma Üstçavuş İlker Düzova Kışlası’nın içinde bulunan Jandarma Komanda Tabur Komutanlığına gelen 13 engelli vatandaş, bir günlüğüne asker oldular.

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, doğal sebeplerle askerliğini yapamamış gençlerin bu eksikliklerini, gidermek amacı ile yapılmakta olan bu uygulamayı bir günlükte olsa askerliğe kabul ve terhis törenini çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ise askerlik yapma özlemi çeken, ancak çeşitli sağlık sorunları nedeniyle askerliğini yapamayan vatandaşlar için bir günlük temsili askerlik uygulaması töreni yaptıklarını belirtti.

Yemin töreni ve yapılan konuşmaların ardından, engellilere terhis belgeleri verildi. Son olarak ise hatıra fotoğrafı çektirildi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir