• DOLAR 32.489
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2483.753
  • ...
Doğubayazıtlı gençlerden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Kutlu Doğum münasebetiyle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe katılan gençler Özgürlük ve Kurtuluş Önderleri Hz. Muhammed(s.a.v.)’i tekbir ve salâvatlar ile andı. Sunuculuğunu Recep Özmen’ın yaptığı program, Şah İsmail Çeşit’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Vahdet İlahi Grubu çocuk sanatçılarından Turgay Mağlay ve Muharrem Nogay’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Programda bir selamlama konuşması yapan Doğubayazıt İslami Gençlik Platformu Sözcüsü Şahin Sonar,” Programı düzenlemedeki amaç gün geçtikçe İslam’dan uzaklaşan gençliğimize İslam’ı ve Peygamberleri Hz. Muhammed(s.a.v.)’i yeniden hatırlatıp sevdirmektir. Bu kapsamda güncel olay ve konuları İslami bir perspektif ile değerlendirip topluma sunmaktır. Zina, kumar ve fuhuş bataklığına düşmüş gençliğe kurtuluşun İslam’da olduğunu benimsetmektir. Ayrıca örf, adet, gelenek ve görenekleri İslam’a göre şekillendirip, topluma İslami bir dizayn vermektir.” dedi.

Doğubayazıt İslami Gençlik Platformu olarak kurtuluşun İslam ve Hz. Muhammed’e uymakta olduğuna inandıklarını belirten Şahin, “Özelikle gençlere Hz. Muhammed(s.a.v.)’e olan bağıllılıklarını nasıl ifade edeceklerini ve İslam’ın nasıl bir dava olduğunu anlatabilmektir.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Konuşmanın ardından program, Vahdet İlahi Grubu Sanatçılarından Erhan Güler ve Mehmet Nogay’ın seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam etti. 

Programda Türkçe bir konuşma yapan İlahiyatçı Suat Çelik,” Hz. Muhammed(s.a.v.) vahyin beşer hayatına geçirilme halidir. Yani Resulullah’ın hayatı bizzat Kur’an idi ve  O(s.a.v.) bizzat  Kur’an-ı Kerim’i yaşamıştır. Nitekim sahabeler Hz.Aişe (r.a.)’ye Resulullah’ı sordukları vakit  ‘O(s.a.v.) yürüyen Kur’andır’ cevabını almışlardı. Madem Resulullah yürüyen Kur’andır  ve madem  ki Allah, kendi  Resulüne uymamızı emrediyorsa o zaman Resulullah’ı çok iyi tanımamız lazım.” İfadelerine yer verdi. 

“Yeryüzünde insanlar çeşit çeşit kişileri kendilerine lider, önder ve rehber edinip onların  ardından gidiyorlar. Fakat  biz Müslümanlara  bunun ölçüsü Kur’an da Yüce Rabbimiz bildirmiştir. Nitekim Allah(c.c.)  Ahzab suresi 21. Ayet-i Kerimede, ‘ Andolsun, Allah`ın Resülünde sizin için; Allah`a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah`ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ Ayet-i Kerimesi aslından çok net olarak  kimi takip edeceğimizi ve kimi örnek alacağımızı  bizlere bildirmiştir.” diyen Çelik, “Bizim Hz. Muhammed(s.a.v.)’den başka elinden ve eteğinden tutacağımız hiçbir lider ve önder yoktur. Dolaysıyla o kutlu liderin sünnetine sahip çıkmamız ve O(s.a.v.)’nun hayatını okumamız lazım. İnanınız ki, Hz. Muhammed(s.a.v.)’in hayatını okuyup bilmeden Allah’ın rızasına nail olamayız.” cümleler ile konuşmasını sonlandırdı. 

Program Vahdet İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerin ardından, Doğubayazıt’ın tanınmış kanat önderlerinden Cemal Arvas ‘ın okuduğu dua ile son buldu. (Hasan Özbay / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir