• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Kayseri`de `7. Uluslararası Öğrenci Buluşması`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Kayseri’de faaliyet yürüten Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğinin (KUDER) Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Otoparkı’nda düzenlediği ‘7. Uluslararası Öğrenci Buluşması’ etkinliği kapsamında 75 ülkeden bin 800 öğrenci açtıkları stantlarla ülkelerini tanıttı. 

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, “Bu gün burada 7. Uluslar Arası Öğrenci Buluşması’nı gerçekleştirmekteyiz.. 7. Uluslar Arası Öğrenci Buluşması diyoruz niye, ülkemizde bu sene yedincisi yapılmaktadır. İlimiz Kayseri’de ise 2.si yapılmaktadır. Kayseri’de 75 ülkeden bin 800 kişiyi aşkın öğrenci yaşamaktadır. Bu öğrencilerimiz ülkelerinden geldiklerinde burada onlara sahip çıkacak anne baba niteliğinde birileri olmadığı için Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği(KUDER)’i kurmuş bulunmaktayız. KUDER’in bu etkinlikteki asıl amacı ana sloganı olan ‘’Biz Bir Milletiz’’ sloganının içini doldurmaktır. Biz bir milletiz diyoruz niye? Allah (c.c.) bizi dillerimizle renklerimizle farklılıklarımızla ayrışmamız için değil birbirimizle tanışıp kaynaşmamız için yaratmıştır.” Diye ifade etti. 

 “Biz Bir Milletiz’ şuurunu göstermemiz gerekiyor”

Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün açlık çeken ülkelere baktığımızda bu ülkeler yeraltı ve yerüstü kaynaklar bakımından çok zengin olan ülkelerdir. O zaman bizim vurgu vurmamız gereken nokta bizim ayrılma değil birleşme noktamız olan ‘’Biz Bir Milletiz’’ şuurunu göstermemiz gerekiyor. Bu şuuru stantlarımızı gezerken öğrencilerimizle konuşurken görebiliyorsunuz. Geçen sene yaklaşık 90 bin ziyaretçimiz olmuştu. Bu seneki yerimiz daha uygun bir yer olduğu için bu sene 150 bin kişilik katılım bekliyoruz. Nitekim alandaki katılım yoğunluğu da bunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

(Fatih Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir