• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtalya`da cami yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA - Como kentinde sosyal ve kültürel faaliyetleriyle tanınan Mevlana Kültür Merkezi’nin Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermese Müslüman bay ve bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Kermes, çocuklar için de farklı şekilde eğlenmelerine neden oldu. Çocuklarda kendi aralarında benzeri oyunlarla vakit geçirdiler.

Mevlana Kültür Merkezi Kadın Kollarının haftalar öncesinden hazırlık yaptığı kermeste el emeği göz nuru olan çeyizlik eşyalar, eşarplar, seccadeler, salon ve mutfak takımı malzemelerin yanı sıra tuzlu hamur işleri, tatlı çeşitleri, sarma ve lahmacun satışlarından elde edilen gelirler cami için kullanılacak.

Kermesin iki günlük programına gençler de yoğun ilgi gösterdi. Bayanların hazırladıkları sabah kahvaltısı başta olmak üzere öğle ve akşam yemeklerinde hazır bulunan misafirler, tattıkları yemeklerle memnuniyetlerini ifade ettiler. Ev için aldıkları bazı hediyelik eşyalarla da kermese katkıda bulundular.

Kermes hakkında bilgi veren kadın kolları gönüllülerinden Hatice Pınar,``Her sene bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Kermes etkinliğimize çevre kentlerden Milano ve Modena`dan katılımlar oluyor. Elhamdulillah çok iyi geçiyor. En azından çocuklar için de iyi vakit geçirmelerine neden oluyor. Diyebilirim ki kermes etkinliğimize en çok çocuklar seviniyor. Kermesin düzenlenmesinde özellikle hanım kardeşlerimiz maddi ve manevi destekte bulundu. Kermes misafirlerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.`` ifadelerini kullandı.

Kermese Rehber TV programcılarından Yunus Emiroğlu da katıldı. Akşam namazından sonra cami cemaatine konuşan İlahiyatçı Yazar Emiroğlu,`Kur`an-ı Kerim`den ve Siyer-i Nebi`den kısa kısa anekdotlar anlatarak kanuşmasına başladı.Konuşmasında özellikle Mekke’deki ilk İslam Davasının temellerini atan değerli sahabe-i kiramın hayatlarından örnekler verdi. Allah Resulü`nün de gönlünde yer eden Hz. Osman ve çektiği sıkıntılara değinerek tüm malını İslam davasında harcadığını dile getirdi.

(Yunus Can-Yusuf Basyan/İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir