• DOLAR 32.52
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2401.935
  • ...
Kızıltepe`de Rehber TV-izleyici buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten İrfan-İlim-Kültür-Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (İRFAN-DER) konuğu olan Rehber TV programcısı Eğitimci Yazar Özkan Yaman, izleyicileriyle buluştu.

 Gençler tarafından ilgiyle karşılanan Yazar Yaman, ‘ihlas ve samimiyet’ konusundan bahsetti.

 Konuşmasında iman konusunda değinen Yaman, “Allah bizi Müslüman bir anne ve babadan dünyaya getirdi. Bize imanı verdi.  Kuran-ı Kerim-i gönderdi ve Resulullah’ın ümmetinden kıldı.  Hristiyan bir aileden dünyaya gelseydik iman etmemiz belki bu kadar kolay olmayacaktı. Onun için ne kadar şükretsek azdır.” ifadelerini kullandı.

 İslam’da davetin önemine değinen Yaman, “Biz davetçiyiz, Allah’u Teâlâ bizleri Müslümanca yaşamanın davetçisi kılmış. Eğer bizler Allah’ın emirlerini yerine getirirsek dünya işlerimiz de düzene girer. Biz Allah’a doğru bir adım atarsak Allah bize doğru yolu gösterir. Biz Allah için kul olursak kainattaki her şey bizim emrinizde olur. Yeter ki azimli ve samimi olalım.” şeklinde konuştu.  

 Rehber TV-izleyici buluşması programı sonunda gençlerle sohbet eden Yazar Yaman, Müslüman gençlerin özelliklerinden bahsetti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir