• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
Bingöl FM`den hatim kampanyasına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl ilinde 102,0 frekansından yayın yapan Bingöl FM ‘mübarek üç aylar münasebetiyle Hatim kampanyası başlattı. Tüm Müslümanları bu hayırlı kampanyaya katılmaya davet Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Aşkın,  “üç ayların bereket ve rahmetinden mahrum olmama ve bu kutlu ayların manevi atmosferinden faydalanmak için böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti. 

‘’Bu Kitap muttakiler için kurtuluş reçetesidir’’

Aşkın konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’ İçerisinde bulunduğumuz üç aylar ve özellikle Kur’an’ın indirildiği Ramazan ayı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde indirilen hayat kitabımız Kuran-ı Kerime hürmet ve onu gündem yapıp mesajını alma ve algılatma anlamında başlatmış olduğumuz bu hayırlı kampanyanın hayırlara vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz.   Allah’u Teâlâ Kitabında Bakara süresinde: “İşte kendisinde hiçbir şüphe olmayan bu Kitap muttakiler için kurtuluş reçetesidir.” Buyurmaktadır. Efendimiz (as) ise; Kuran okumanın önemine dair bazı hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: “ Ümmetimin ibadetinin en faziletlisi Kur’an okumaktır, evlerinizi namaz ve Kuran kıraati ile süsleyiniz. Kur’an okuyun zira kıyamet günü okuyana şefaatçi olacaktır.” 

‘’Yüce Allah her harfin ecrini Kadir gecesi hesabına göre mükâfatlandırsın’’

Tüm dinleyicilerinin hatim kampanyasına iştirak etmelerini beklediklerini belirten Aşkın, “Hatimlerimizin duası Kadir gecesi olduğunu ümit ettiğimiz Ramazan ayının 27. Gecesi Radyomuzda okunacaktır. Temennimiz, bu kampanyaya ilimizde, ilimiz dışında ve yurtdışındaki dinleyicilerimizin de ilgi ve alaka göstermesidir. Rabbimiz şimdiden okunacak her harfin ecrini Kadir gecesi hesabına göre mükâfatlandırsın inşallah.” ifadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir