• DOLAR 32.231
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2448.02
  • ...
Muş`ta lalesiz `Lale Festivali`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Lalesiyle meşhur Korkut ilçesinde ilk lale festivali yapıldı. Korkut Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen festivalde ilçenin kuruluşunun 24. yılı da kutlandı. Lale festivalinde ise lalenin olmayışı dikkatlerden kaçmadı. Etkinlikte lalenin olmaması konusuna açıklık getiren konuşmacılar,  bunu iklim şartlarından dolayı karın erken erimesine bağladılar. 

İlçe merkezinin dışında yeşillik alanda düzenlenen festivale Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, kurum amir ve temsilcileri ile il ve ilçe halkından yüzlerce kişi katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Korkut’un ilçe oluşunun 24. yılında ilk kez böyle bir festivale ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. 

“Festival var ama lale yok”

Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, katılıcılara lalenin tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Lalenin Muş için gizli bir hazine olduğuna vurgu yapan Abacı; “Festival var ama lale yok, dediğinizi duyar gibiyim. Bu organizasyonun ilkini yaptığımızdan, kurumsal hafızamızın olmayışı ve iklim şartlarından dolayı karın erken erimesi, yağışlı ve güneşli günlerin Muş’umuza erken gelmesi nedeniyle Nisan ayının sonunda çıkıp 15 20 gün hayatta kalan, daha bir hafta öncesine kadar bize muhteşem görüntüler sunan lalemizi programımızın sonunda lale bahçemizde arayıp bulacağız.” şeklinde konuştu. 

Etkinlik, resim sergisinin gezilmesi ve son olarak katılımcılara ikram edilen yemek ile sona erdi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir