• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
İmam-ı Şafii Camii`nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Depremlerde yıkılan Özalp Merkez Camii’nin yerine inşa edilecek olan İmam-ı Şafii Camii’nin temeli yapılan törenle atıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın açılış konuşması ile devam etti. 

İmam-ı Şafii Camii’ne 250 bin TL destek

Konuşmasında yeni inşa edilecek cami hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk etapta 250 bin TL ile destek verdiği cami, bin 150 metrekare kapalı alana sahip olacak ve aynı anda 2 bin kişinin ibadet etmesine imkân tanıyacaktır. Engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat bir şekilde ifa edebilmeleri için her türlü imkâna sahip olacak camimizin müştemilatında konferans salonu, hizmet içi eğitim sınıfları, Diyanet okuma salonu, Diyanet yayınları satış bürosu gibi hizmet alanları bulunacaktır.” dedi. 

Arvas, “Bugün Özalp ilçemizde gerek işlevsel, gerek mimari gerekse estetik açıdan böyle güzel bir caminin inşa ediliyor olması son derece önemlidir.”  şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın yaptığı konuşmanın ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı dualar eşliğinde caminin temeline ilk harç döküldü. 

Temel atma töreninin ardından Özalp İlçe Müftülüğü’nün organizesiyle geliri İmam-ı Şafii Camii’ne bağışlanmak üzere düzenlenen kermesin açılışı yapıldı. 

İmamı Şafii Camisi’nin temel atma törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Müftüsü Nimetullah Avras, Özalp Kaymakamı İsmail Çiçek, Özalp Belediyesi eş başkanları Handan Bağcı ve Şeref Özalp, Özalp İlçe Müftüsü Muhammet Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir