• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Abdulkadir Hoca Tutuklandıysa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargı A.Kadir Turan’ı örgüte üye olmaktan dolayı cezaevine tıkıyorsa, biz neden buradayız? Dahası Türkiye’nin en az 30 milyon insanı neden dışarıda dolaşıyor? A.Kadir Turan hocaya kendisine isnat edilen suçu(!) Türkiye’de yaşayan insanların büyük çoğunluğu işliyor. Ama neden sadece Turan hoca! Demek ki mesele örgüt üyeliği değildir.

Türkiye’de her yazarın, Kemalist yazarlardan tutunda şuan sistemin beslediği yazarlara kadar tutuklanmasına ihtimal verirdim de A. Kadir Turan hocanın tutuklanmasına zerre miktarı ihtimal vermezdim. Tabi hakkaniyetli bir tutuklama! Yoksa Turan hocamız gibi sayısız gayr-i hukuki tutuklananlar var. Demem o ki bu yargı Turan hoca gibi bir şahsiyeti sudan uyduruk bahanelerle cezaevine tıkadıysa o zaman herkese bu yol görülebilir.

A. Kadir Turan Hocam öncelikle Türkiye’deki yazarlar içinde kendisinden en fazla faydalandığım bir kalemdir. Ve sanırım Doğru Haber Gazetesi okurları da benimle aynı görüşteler. Kendisini yakından takip eden tüm okurlar için Turan Hoca 1.sırada yerini alır. Yumuşak huyluluğu, güleç yüzü, şiir okur gibi konuşması, beyni dinlendiren ses tonu, mütevaziliği, feraseti, doğruluğu hülasa tanıyanlar bilir örnek bir şahsiyet…

Eğitim alanında çığırlar açması, siyasi analizleri, ilimde derinliği, yorumları, tarihsel yazıları vs birçok alanda onu tanıyanlar tarafından büyük bir teveccüh ile takdir edilen, sevilen, sayılan Turan hoca birilerini rahatsız etmiş olmalı. Hak ve hakikat adına verdiği mücadele birilerini rahatsız etmiş olmalı ki hiçbir sebep yokken tutuklandı.

Kadir gecesinde doğan ve yine kadir/kader gecesinde tutuklanan A.Kadir Turan hocamız demek ki Allah’ın sevilen bir kuluymuş! Kadir Gecesinden onun tutuklandığını okuduğumda dehşet bir hüzün kapladı tüm benliğimi. Sonra zihnimde onun için sevindiğimi, hattaşuanki cezaevi hayatına gıpta ettim. Zira Turan hocamızın suçsuz, sebepsiz sadece hakikati duyurma adına verdiği mücadele, gayret neticesinde tutuklanması, onun Allah’ın gündeminde olması demektir diye düşünmeye başladım. Ve inşallah onun hak ve hakikat uğruna verdiği mücadele, yazdığı yazılar, radyolarda yükselen hakikat dolu yorumlarına şahidiz. Rabbim bizi buna şahit kılsın.

Rabbim Turan hocamız için yazdıkları, söylediklerini kurtuluşunun medarı kılsın.
Ya Rabbi! Senin kulun Turan Hocamızın yaptıklarına şahidiz! Biz onu seviyoruz, Sende onu sev. Biz ondan razıyız, Sende ondan razı ol Allah’ım. Onu Kendine razı et Allah’ım… Ona bu zulmü reva görenleri amaçlarına ulaştırma Allah’ım. Bize;kafirlere, zalimlere, münafıklara ve fasıklara karşı yardım et Allah’ım. Turan hocamızın direncini, imanını, Salih amellerini, ferasetini, artır Allah’ım. Ona tüm eziyetlere, bela ve musibetlere karşı dayanma gücünü ver. Onu kat sevdiklerinin arasına. Sev onu Allah’ım ve cennetinle sevindir onu…
Amin
Selam ve dua ile…
Mehmet ÖZ / doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri