• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`İman ve amel bir bütün olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörlüğü Üye Derneklerinden Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (Genç-Der), Bingöl’ün Genç İlçesi Servi(Sivun) köyünde Hz. Muhammed’in kutlu doğumu münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Peygamber Sevdalıları platformunca Genç İlçesi Servi(Sivun) Köyü Bilal-ı Habeşi Camii yanında düzenlenen kutlu doğum etkinliğine Servi Köyü merkez ve çevre köylerden yoğun katılım oldu. 

Program öncesinde Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından bu yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde ‘Her Eve Bir Kur’an-ı Kerim’ kampanyası çerçevesinde Kutlu Doğum hediyesi olarak köydeki evlere birer Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. 

Kutlu doğum etkinliği sunucu Fatih Tümen’in açılış konuşması ve Taha Narin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Özlem Ajansa sanatçıların okuduğu mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam eden programda Bingöl Fm Radyo Sunucusu ve yazar Ömer Aşkın ile bölgenin tanınmış alimlerinden Sahap Korkutata birer konuşma yaptı. 

Köy meydanında toplanmış olan peygamber sevdalılarına Türkçe hitap eden Aşkın, amel ile ilmi, amel ile imanı birleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Nasıl ki, bir damardan kanı söküp aldığınızda o damar işe yaramıyorsa ve nasıl ki, kanı damardan alıp yere döktüğünüzde de o kan bir şey ifade etmiyor ise iman ve amel bir bütün olmadığı sürece ne amelsiz bir iman vücut bulup ayakta durur ne de imansız bir amel …” dedi. 

Daha sonra programda peygamber sevdalılarına zazaca hitap eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Sahap Korkutata, “ Kur’an ve Sünnet, yüce Allah’ın bizlere bir emanetidir değerli kardeşlerim değerli bacılarım. Peygamber (s.a.s) asırlar öncesinde bizlerden ‘Ahir zamanda gelecek olan kardeşlerim, bacılarım’ diye bahsetmektedir. Madem öyledir o zaman bizler de peygamber (s.a.s.)’in ashabı gibi bu emanetlere sahip çıkmalıyız. Bu emanet nedir? Bu emanet dinin tamamıdır. Bu emanet Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinden son ayetine kadar Kur’an’ın bütünüdür. Bu emanet peygamberin (s.a.s.) Mekke döneminin başından Medine döneminin sonuna kadar olan bütün bir hayatı ve sünnetidir. Bunu iyi bilelim ki, din bir bütündür eksiklik kabul etmez. Eksik olan din bozulmuş olan dindir tıpkı Yahudilik ve Hıristiyanlıkta olduğu gibi. İşte tüm bunlardan dolayı yüce Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’deki bir ayetinde bizleri uyarmakta ‘Ey İman edenler! Topluca (tamamen) Allah’ın dinine girin’ diye emretmektedir …”dedi. 

Kutlu Doğum etkinliği Molla Hayrettin Çakırcı’nın okuduğu kapanış duası ile sona erdi.

Programın bitiminde Servililer, programa katılan misafirlere yemek ikramında bulundular. Programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu ve katılımcılara teşekkür edip bir sonraki programı sabırsızlıkla bekleyeceklerini dile getirdiler. (Ahmet Cana-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir