• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Muhammedi Sevda bu kez Tokat`taydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT-Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Türkiye genelinde düzenlediği Kutlu Doğum programları hız kesmeden devam ediyor. Peygamber sevdasını Karadeniz’e taşıyan platform, bu kez de Tokat’ın Avlunlar Beldesi’ne bağlı Gökçeyol Mahallesinde Hz. Peygamberi anmak için Kutlu Doğum programı düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ilk kez düzenlediği Kutlu Doğum programında misafirlere ve mahalle halkına yemek ziyafeti verildi. Okul bahçesinde düzenlenen programa mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Programda bol bol salavat getirildi.

Kutlu doğum programı Şükrü Uğur’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mevlid-i Şerif okundu.

Programa konuk olarak katılan Muhammed Akgül Hoca bir konuşma yaptı. Akgül, sahabenin Hz. Peygamber’e olan sevgini örneklerle açıkladı. Bu noktada Hz. Hubeyb Bin Adiyy’in şehadetinden kesitler sunan Akgül Hoca, Mekke müşriklerinin vahiyden uzak kalmakla kalplerinin karardığını belirtti.

Gerçek kurtuluşun ancak Kur’an ve Sünnete sarılmakla  mümkün olabileceğini vurgulayan Akgül Hoca,  “Kim bu iki emanete sahip çıkarsa doğru yolu bulur. Her kim de bunlardan uzak kalırsa, düşmanlık ederse, hem dünyada da hem ahirette de rezil ve rüsvay olur.” şeklinde konuştu.

Akgül Hoca son olarak, “Ya Rabbi, Hz. Hubeyb’in selamını ondan kilometrelerce uzaklıktaki Hz. Muhammed (sav)’e nasıl ulaştırdıysan, bizim de selamımızı Tokat’tan Hz. Peygambere ulaştır.” diyerek konuşmasına son verdi.

Grup Şüheda sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel ilahive ezgilerin ardından,  program Hüseyin Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

(Muhammed Yıldız – İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir