• DOLAR 32.239
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2460.347
  • ...
SON DAKİKA
`Zulümsüz bir yaşam için Diyarbakır`da olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur Sen, bu yıl ki 1 Mayıs Mitingini Diyarbakır İstasyon meydanında kutlayacak.

Konu ile ilgili Memur Sen Batman Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

İnsanın emeğine sahip çıkması gerekenlerin Taksim dayatmasıyla, ideolojik kamplaşma meydana getirdiklerini kaydeden Özperk, “Taksim’i, emek ve dayanışmadan ziyade Türkiye’yi sıkıntılarla boğuşan, kaos içerisinde bir ülke gibi gösterilmesine hizmet eden bir araç olmaktan kurtarmamız gerekiyor.” dedi. 

Gezi’de olduğu gibi yeni bir kalkışma planlanıyor”

Bazı konfederasyonların Taksim dayatmasından duydukları rahatsızlıklarını dile getiren Özperk, “Emeğine sahip çıkması gerekenler, Taksim dayatmasıyla ideolojik kamplaşma meydana getiriyor. Gezi’de olduğu gibi yeni bir kalkışma planlanıyor. Bu plan en fazla küresel emperyalizmin, faiz lobisinin, derin şebekelerin, illegal yapıların işine yarıyor. Emekçiler, küresel emperyalizmin karanlık senaryolarına figüran yapılamaz. Bizim karşı olduğumuz konu budur. Kapitalizmin suç ortağı olunmasına karşı çıkıyoruz. Kapitalizm, insanı ve doğayı hedef alırken, onların değirmenine su taşımak neden? İnsanlığın üstüne çöken kapitalizm ile mücadele yerine, oyuncağı haline dönüşmek neden? Diyarbakır İstasyon Meydanındaki  1 Mayıs’ta kamu çalışanlarının taleplerini, gündeme ilişkin görüş ve önerilerini, emek ve dayanışmayı esas alarak, milletin ihtiyaç duyduğu destek ve katkı beklediği konular üzerinden düşüncelerimizi, taleplerimizi yüksek sesle dile getireceğiz” şeklinde konuştu.

“Zulümsüz bir yaşam için Diyarbakır’da olacağız”

İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için Diyarbakır’da olacaklarını kaydeden Özperk, “İnanıyoruz ki, kutlayacağımız 1 Mayıs, çözüm sürecinin daha hızlı yol almasına, bütün insanlığın emek sarf etmesi ve dayanışma içerisinde olması gereken zulümsüz bir dünyaya, hakça paylaşım, insan onuru ve özgürlüklerin teminatı olan demokratik hukuk devleti konularında çalışanlar yeni bir sürecin başlamasına aracılık edecektir. İstasyon Meydanı’ndan insanlığa daha adil, daha huzurlu, daha müreffeh ve daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Uzunca bir dönem görmezden gelinen; hak, özgürlük, demokrasi, adalet, saygın bir iş, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için Diyarbakır’da olacağız. Kazandıklarımızı kutlamak ve yeni taleplerimizi haykırmak için İstasyon Meydanı’nı dolduracağız. Batman halkını 1 Mayıs Günü Diyarbakır istasyon meydanına davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir