• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Bursalılar Kutlu Doğum etkinliği için bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Nisan ayına girilmesiyle beraber düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleri kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

 

Her yıl yaptığı kutlu doğum etkinliklerini artırarak devam ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğünün bu seferki adresi Bursa’nın Osmangazi ilçesi oldu.

 

Halkın saatler öncesinden gelip yerini aldığı alan yediden yetmişe binlerce kişinin tekbir sesleriyle inledi.

 

Programda sahnelenen tiyatroda ise yüzlerce kişinin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

 

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hamitler semt pazarında düzenlenen etkinlik Davut Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Grup İkra Mevlüthanları Mevlidi şeriften kesitler okudu.

 

Grup İkra sanatçılarından Nurullah Aslım ve Ömer Faruk Arslan’ın okuduğu ilahilerle devam eden Programa konuşmacı olarak katılan Molla Mahmut Aytekin, bir konuşma yaptı.

 

“Güçlü olanın haklı olduğu bir toplum vardı dünyanın her tarafında”
Konuşmasına cahiliye devrinden örnekler vererek başlayan Aytekin, “Güçlü olanın haklı olduğu bir toplum vardı dünyanın her tarafında. Bir tarafta Bizans’ın aristokratları, diğer tarafta Arabistan’da ki yaşam. Kim güçlüyse haklı oydu.”dedi.

 

“O gökyüzünün öğrencisi, yeryüzünün ise öğretmeniydi”
“Eğitimini gökyüzünden alan bir peygamber elbette yeryüzünü Allah’ın istediği bir biçimde dizayn edecektir ve nitekim öylede yapmıştır” diyen Aytekin, “Onun gelişiyle mazlumlar rahat bir nefes almışlardır. Onun gelişiyle insanlar insanlıklarının farkına varmışlardır.”şeklinde konuştu.
“Ahlak mefhumunun kaybolduğu bir dönemde ahlakıyla öne çıkmış bir peygamber geldi”

 

Peygamber Efendimiz’in ahlaksız bir toplum içindeki en ahlaklı bir insan olduğunu söyleyen Aytekin, “ O uğruna ölünesi bir insandı, o ölse yalan söylemeyecek bir insandı. İşte Allah-u Teâlâ ahlak mefhumunun böyle kaybolduğu bir dönemde ahlakıyla öne çıkmış bir peygamber gönderdi ki, Ammarlar, Yasirler, Bilaller Sümmeyeler omuzana omzunu versin.”şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 

“İnsanlık huzur bulmak istiyorsa Hz.Muhammed’in tebliğ ettiklerini hayata geçirmek zorunda”

Bugün insanların mazlum ve mahrumiyetten kurtulması için tek çarenin Hz. Peygamber Efendimizin mesajına kulak vermesi gerektiğini kaydeden Aytekin, “ Başka çaresi yok. Bugün eğer kalplerimiz huzur bulsun istiyorsak onun getirdiği mesajı kalplerimize yerleştirmek zorundayız. Bugün eğer ailemiz huzur bulsun istiyorsak Resulullah(s.a.v)’in getirdiği mesajı onun yerleştirdiği gibi yerleştirmek zorundayız. Bugün eğer şehirlerimiz huzur bulsun istiyorsak Resulullah(s.a.v)’in şehirler için uyguladı hayat nizamını uygulamak zorundayız. Bugün eğer insanlık huzur bulmak istiyorsa Resulullah(s.a.v)’in  tebliğ etmiş olduklarını hayata geçirmekten başka bir çaresi yoktur.”ifadelerine yer verdi.

 

Aytekin’in konuşmasından sonra İlahiyatçı Hasan Şenol’da bir konuşma yaptı.

 

“Medeniyet şehri olan Yunanistan’da kadının insan olup olmadığını tartışılıyordu”
Hz. Peygamber’in hayatından kesitler sunarak konuşmasına başlayan Şenol, Mekke’de cahiliye döneminde yaşanan insanlık dışı olaylara değindi.

 

Kızların diri diri toprağa gömüldüğünü anlatan Şenol, “Sadece Mekke değil, Medine değil, Arap yarım adası değil. Medeniyet şehri olan Yunanistan’da kadının insan olup olmadığını tartışılıyordu. Dünya karanlıklar içerisindeyken dünyayı aydınlatacak bir Resul’e ihtiyaç vardı. Ve alemlerin Rabbi olan Allah yeryüzüne alemlere rahmet olan Hz.Muhammed(s.a.v)’i gönderecekti. Ve o geldi yeryüzü cıvıl cıvıl oldu. O geldi toprağa diri diri gömülen kızlar kurtuldu. O geldi köleler azad oldu.”diye konuştu.

 

“Gözyaşları Hubeyb için sel oldu”
Yapılan konuşmaların ardından İkra Tiyatro ekibinin Hubeyb Bin Adiy (R.A)’in şehadetini konu alan tiyatroyu sahnelenmesi yüzlerce kişiyi gözyaşına boğdu.

 

Tiyatro boyunca sürekli ağlayanların görüldüğü programda kız çocukların seslendirdiği ilahiler de büyük beğeni kazandı.

 

Program ilahiyatçı Hasan Şenol hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir