• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uluslararası Mardiven Koşusu'na ilgi büyük oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Bu yıl ilki düzenlenen “1.Uluslararası Mardiven Koşusu” yapıldı. Mardin Kasmiye Medresesi’nde toplanan sporcular Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in stardı ile yarışma başladı.

 

 

Dünyada ilk defa Mardin’de düzenlenen 1.Uluslararası Mardiven Koşusu’nda 950 rakımda bulunan Kasimiye Medresesi’nden başlayarak 1130 rakımlı Zinciriye Medresesinde son bulan 3 bin 200 metre parkur üzerinde bulunan 410 basamaklı tarihi merdivenlerde koşan 140 sporcu, yarışmada oldukça zorlandıkları görüldü.

 

 

Yarışma sonunda erkeklerde birinciliği Milli Atlet Muzaffer Bayram, ikinciliği İtalya’dan Jamel Chatbi, üçüncülüğü ise Fas'lı Atlet Yusuf Jamali kazandı. Bayanlar kategorisinde ise birinciliği Milli Atlet Burcu Büyükgezen, ikinciliği Dudu Polat, üçüncülüğü ise Etiypoya’dan Helen Bekele Tola kazandı.

 

Dünyada ilk defa böylesine farklı bir konsepte düzenlenen 1.Uluslararası Mardiven Koşusu’nu Mardin’de gerçekleştirdiklerini belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, 7 bin yıllık Mardin’i dünyaya tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

 

1.Uluslararası Mardiven Koşusu startını Kasimiye Medresesi’nden başlayıp Zinciriye medresesi koşu yarışmasını tamamladıklarını belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Türkiye’den ve yurt dışından 140 erkek 48 bayan yarışmacı olmak üzere 187 sporcu katıldığını söyledi.

 

 

"Mardin'in tanıtımında merdivenleri kullandık"

Mardin’de böyle bir organizasyonun ilk defa olmasına rağmen hem ulusal bazda hem de yurt dışından büyük bir katılım gerçekleştiğini ifade eden Cengiz, “İyi bir organizasyon oldu. Sadece ülkemizde değil dünyada ilk defa böyle bir konsepte bir yarışma oldu. Dağ koşusu konseptinde ama şehirde Mardin merdivenlerinde yapılan koşudur. Tarihi Mardin merdivenleri ile meşhurdur. Çok sayıda merdiven vardır. Mardin’in tanıtımı için merdivenleri kullanmayı amaçladık. Hava da çok güzeldir. Yarışmaya müsait bir hava oldu. Hafta sonu olması nedeniyle yurt dışından gelen konuklarımız vardır. Onlar içinde güzel oldu. Önümüzdeki yıllarda yarışmanın geleneksel olması için çalışacağız.” dedi

 

 

Bu yıl ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini belirten Mardin Gençlik ve spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise Birinci Uluslararası Mardiven yarışması Mardin ve Merdiven isminin birleşmesinden çıkardığımız bir isim olduğunu söyledi. Kuzu, “Yarışmaya 270 tane bay ve bayan sporcu katılıyor. Fas, İtalya, Etiyopya ve Avusturya’dan sporcular katıldı. Bu sporcularımız 550 basamak çıkacaklar. 3 bin 200 metre bir mesafe koştular.” dedi.

 

 

"Televizyonlarda görmeye alıştığımız Mardin'de yarıştık"

Yarışmada bayanlarda birinci olan milli atlet Burcu Büyükgezen, Mardin’i daha önce hiç görmediğini onun merakı ile buraya geldiğini ifade etti. Büyükgezen,” Bu yarışmada Mardin’de tarih kokan sokakları ile tanıştım. Bu yarışmada birinci oldum. Mardin’i sadece televizyonlarda görüyorduk. Buraya gelerek hem görme imkânı sağlandı. Hem de yarıştık. Bu yarışmalar Türkiye'yi tanıtımında büyük katkı sağlıyor.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir