• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazeteciler Şanlıurfa'nın sorunlarını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, basının gözünden kentin sorunlarını dinlemek amacıyla basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Basın mensupları toplantıda Urfa'nın çeşitli sorunlarını dile getirdi. Toplantıda söz alan  İlke Haber Ajansı muhabiri Osman Gülebak son günlerde gündemden düşmeyen uyuşturucu kullanımı sorununa değindi.Gülebak sadece Urfa'yı kapsayacak bir çalışmanın yeterli olmayacağının altını çizerek hükümetin bu konu üzerinde ciddi bir şekilde çalışma yaparak paketler hazırlayıp hayata geçirmesi gerektiğini  belirtti.

 

Bu mesele tüm insanlığın meselesidir

Uyuşturucu satışı ve kullanımının arkasında  uluslar arası güçlerin var olduğuna dikkat çeken Gülebak uyuşturucu meselesinin  sadece Urfa  ya da Türkiye meselesi değil tüm dünyanın  meselesi olduğunu söyledi.

 

"Önce bataklık kurutulmalıdır"

Uyuşturucuya bulaştırılmış her bir çocuğun uyuşturucu satıcıları için birer müşteri konumuna düşürüldüğünün altını çizen Gülebak "Bizim çocuklarımız bu güçler için birer müşteridir. Şimdiye kadar polisiye  tedbirler alındı. Bu mesele sadece polisiye tedbirlerle çözülemez. Bir insanı alıp ceza evine koymak çözüm değildir.  Bir yerde bataklık varsa o bataklık kurutulmadan  orada sineklerin kaybolması mümkün değildir.  Sadece polisiye tedbirleri almak sinekleri kovalamak gibidir. Bir an önce bu bataklığın kurutulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

"Hükümet Türkiye’nin bütün genelini kapsayacak  paketler hazırlayıp hayata geçirmeli"

Gülebak,  sadece Urfa'yı kapsayacak bir çalışmanın yeterli olmayacağının altını çizerek hükümetin bu konu üzerinde ciddi bir şekilde çalışma yaparak paketler hazırlaması gerektiğini  belirtti.Gülebak konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Bu sorun sadece Urfa’yla sınırlı bir sorun değil ve hükümetin diğer konularda paketler hazırladığı gibi Türkiye’nin bütün genelini kapsayacak  paketler hazırlaması gerekir. Ve hükümet bu sorunu bunu basınıyla,  eğitimiyle,  hukuki olarak yargısıyla bu sorunu ele almalıdır. Bugün sigarayla yapılan mücadele maalesef  uyuşturucu ve alkolla  yapılmıyor. Biz istiyorzki hükümet tüm insanlarla istişare etsin, bir paket hazırlasın ve bu paketin içeriğini hayata geçirsin"

 

Yasalardaki  hukuki bir boşluklar giderilmeli

Uyuşturucu ile ilgili hukuki olarak ciddi yaptırımların olmamasını eleştiren Gülebak uyuşturucu ile mücadelede büyük bir hukuki boşluğun olduğunu birçok polis memurunun ' biz madde bağımlılarını yakalıyoruz ama bir iki gün sonra savcılık tarafından serbest bırakılıyorlar' dediğini hatırlattı.

 

"İnsanların kalbine öncelikle Allah korkusu koymalıyız"

En önemli meselenin insanlara dini eğitim verilmesi olduğunu hatırlatan Gülebak "Belki de en önemli mesele insanlara dini eğitimlerin verilmesidir. Dini eğitim olmadığı bir yerde insanların  bu sıkıntılara düşmesi çok normaldir. Biz  insanların yanına bir polis koyduğumuzda ve   o poliste Allah’tan korkmazsa  ne olacak? Bu şekilde Bu sorunlar çözülmez. Bunun için biz insanların gönlüne öncelikle Allah korkusu koymamız lazım. İşte o zaman  inanıyorum ki bu sıkıntılar çözülecektir" ifadelerini kullandı.

 

İlke Haber Ajansı muhabirinin tavsiyelerini dinleyen Küçük söylenenlere aynen katıldığını ifade ederek uyuşturucuyla mücadelede sadece polisiye tedbirlerle yetinmeyeceklerini  12 tane birimle beraber bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacaklarını söyledi.

 

Toplantıda bir basın mensubunun oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek validen yardım istemesi duygulu anlar yaşattı. Basın mensubu  gençliğin kurtarılması için acil önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

 

Toplantıya katılan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sıtkı Gülle ise uyuşturucuyla ilgili sorulan sorulara cevap verdi. Gülle, başka illerde denenmiş başarılı bir proje olan güvenli okul projesini hayata geçireceklerini söyledi.(Sedat Kuşulay-Mehmet Demir-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir