• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
İstanbul, Allah Resulünü (s.a.v) Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul’un çeşitli ilçelerinden, farklı illerden ve yurt dışından gelen yüzbinlerce peygamber sevdalısı Kazlıçeşme Meydanı’nı doldurdu. Meydanı dolduran yüzbinler Mısır’daki İhvan direnişine destek çıkarak Rabia bayrakları taşıdı. Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformu Mısır’da yaşanan zulme dikkat çekmek için meydanın çeşitli yerlerine Mısır Direnişini anlatan afişler astı. İlahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu’nun sunumunu gerçekleştirdiği program Orhan Aka’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Kazlıçeşme Meydanını dolduran Peygamber sevdalıları Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilere eşlik ederek Efendimiz (s.a.v)’e olan sevgilerini haykırdı.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programın açılış konuşmasını yapmak üzere Gazeteci Yazar Mehmet Yavuz Sahneye çıktı.

Konuşmasına Peygamber Sevdalılarını selamlayarak başlayan Yavuz, “Muhammet (a.s) kimdir diye başlayacak olursak hazreti Aişe onun ahlakı kurandır demişti. Resullulluah Kuran’ın ete ve kemiğe bürünmüş halidir. Kuranın tarif ettiği eşrefi mahlûkat olan bir zattır. İşte insan kurana uyarak bütün güzellikleri ortaya çıkarabilir ve Allah’ın tarifini yaptığı Ekber bir şahsiyet olabilir. O mükemmel bir eş, baba, tüccar devlet başkanı olmuştur. Biz onun ümmeti olarak sadece salavatlar getirerek ona olan vazifemizi yerine getirdiğimizi düşünürsek yanılırız. Onu içtimai hayattan okullardan soyutlamak devlette, devlet yönetiminden soyutlamakla ona olan vazifemizi yapmış olmayız. Onun güzel ahlakı hakim olmadığı sürece ona karşı vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Muhterem kardeşlerim Muhammet (as) Medine’de vardığında ilk işi olarak bütün dünya Müslümanlarını kapsayacak toplumsal bir sözleşme yapmak olmuştur. Ve o tüm Medine’de bir toplumsal mutabakat oluşturdu. Medine de asırlık sorunları çözmek suretiyle tam anlamıyla bir huzur ortamı oluşturdu. Öyle bir güzellik ortaya çıkardı ki bütün güzellikler onun yüzüne yansımıştı. O Hayat nizamının bizatihi kendisidir. O Allah’ın tabiriyle adaleti tesisi etmek akrabalarına iyilik yapmakla emrolunmuştur. Nitekim akrabaları dahi ona karşı çeşitli hileler yapıyorlardı. Buna rağmen o akrabalarına iyilikle muamele ediyordu” dedi.

O EMANETTE EMİNDİ
Allah Resulü’nün emin olduğunu vurgulayan Yavuz, “O emaneti ehline veriyordu. Bir çoban Müslüman olmuş ve sürüsüyle beraber Allah resulüne gelmişti. Resullullah o sürünün bir Yahudi’ye ait olduğunu öğrenince onu hemen göndermiş ve sürüyü teslim etmişti. Evet, o adalet toplumunu bu şekilde oluşturdu” şeklinde konuştu.

İNSANLIĞIN ONUN MESAJINA İHTİYACI VAR
Resullulah’ı en güzel özelliklerinden biri de Kuran’ın tarifiyle adaletten ayrılmamasıdır” diyen Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü. O bir adalet peygamberidir. Muhterem kardeşlerim bu memleketin halini görüyorsunuz adalet olmadığı zaman buna birde ahlaksızlık eklenirse o toplumun ayakta kalması mümkün değildir. Haramın meşrulaştırıldığı bir ortam laneti ve azabı gerektirir. Şeytani düzenler çok sinsi, bir şekilde özellikle gençliğimizi Muhammet as de n uzaklaştırmak için günahı olabildiğince cazip hale getiriyorlar. Kitle iletişim araçlarıyla neredeyse 24 saatlerini buna ayırıyorlar. Onlar 24 saat çalışıyorlarsa bizler gerekirse 25 saat çalışmalıyız. Bunun için bizler Hazreti Muhammed (a.s)’i alanlara getireceğiz. Bu meydan bunun mesajıdır. İşte bu Kelime-i Tevhid bayrağı insanlığın kurtuluşunun mesajıdır. İslam ülkelerinin, mazlumların, Mescid-i Aksa’nın, Arapların, Mısır’ın Suriye’nin Mymmanr’ın, Arakan’ın bu kutlu mesaja ihtiyacı vardır. Bu vesileyle buraya gelen Peygamber Sevdalısı kardeşlerimi bir kez daha selamlıyorum.”

Tüm güzelliğiyle devam eden programda sahneye çıkan Özlem ajans Mevlidhanlarından Muhammet Nur Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu. 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir