• DOLAR 32.537
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2403.695
  • ...
`Hz Muhammed`in olmadığı bir dünya karanlığa gömülür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(sav)’’ temasıyla Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nuh Eğitim Der tarafından Şırnak Merkez Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mevlit etkinliği halkın büyük bir katılımıyla başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılınç’ın konuşmasıyla devam etti. 

"Hz Muhammed’in (sav) misafirlerisiniz"
Kutlu Doğum etkinliğine katılım gösterenlerin Hz. Muhammed’in (sav) misafirleri olduğunu belirten Kılınç, katılımcılara seslenerek, “Ey Peygamber Sevdalıları kardeşlerim, bacılarım Şırnak Kutlu Doğum Etkinliğine hoş geldiniz. Sizler Nuh Eğitim Der misafirleri değil, Hz. Muhammed’in (sav) misafirlerisiniz. Peygamberimiz hicret ettiğinde Medineliler onu karşıladılar, bağırlarına bastılar. Bugün Şırnak’ta Cumhuriyet Meydanına sesleniyorum. Sizler de Ensar`ın yolunda ilerliyorsunuz. Resulullah’a gönüllerinizi bağladınız.” dedi. 

"Bizler Resullullah’ı unutmadık ve unutmayacağız"
Hz Muhammed`in (sav) hayatından anekdotlar aktaran Kılınç şunları söyledi: “Bizler Hz.Muhammed`i (sav) anmak için bu tür mevlid etkinliklerini düzenliyoruz. Buradan Resullullah`a (sav) söz veriyoruz. Ey Resulullah canımızı, malımızı senin uğruna her zaman feda etmeye hazırız. Bu türlü etkinliklere her zaman sahip çıkacağız. Anamız, babamız sana feda olsun ya Resulullah. Peygamberimizin şahsiyeti yürüyen bir Kur’an idi, kocaman bir camii idi. Peygamberimiz 23 yılda tebliğ yaptı. Resullullah cahiliyet toplumunu İslam`la şereflendirdi. Peygamberimiz insanlara bir model, en büyük rehberdir. Resulullah dünyamızı güneş gibi aydınlattı. Eğer Hz. Muhammed’i (sav) rehber edinirsek memleketimiz güneş gibi aydınlatır. Hz. Muhammed’in olmadığı bir dünya karanlığa gömülür. Allah bizleri Hz.Muhammed’in yolundan ayırmasın, Allah bizleri mahşer gününde böyle sevdiklerimizle haşretsin.” diyerek sözlerine son verdi. 

(Ekrem Payan - Muhammed Müldür / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir