• DOLAR 32.204
  • EURO 35.209
  • ALTIN 2472.631
  • ...
Ukrayna'da ele geçirilen NATO silahları Moskova sergisinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zafer Parkı'ndaki Zafer alanında bugünden itibaren Ukrayna ordusundan ele geçirilen ve zarar gören 30'dan fazla silah ve askeri teçhizatın sergilendiği bir etkinlik başlatıldı.

"Tarih Tekrar Ediyor" sloganıyla sunulan serginin açılışına, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyet ordusunun ele geçirdiği Alman Marder 2 model tank imha edicisi yerleştirildi.

Almanya yapımı Leopard tankı, Marder piyade savaş aracı, ABD üretimi M1 Abrams tankı, Bradley zırhlı muharebe aracı, M777 obüsü, İngiltere yapımı Husky ve Sakson zırhlı araçları ile Fransa yapımı AMX-10RC tekerlekli tank gibi dikkat çeken silahların sergilendiği etkinlikte, çoğunluğu NATO üyesi ülkelerden gelen ve savaşta zarar görmüş askeri araçlar sergilendi.

Çatışmalarda ele geçirilen Ukrayna yapımı tanklar ve zırhlı araçlar da ziyaretçilere sunuldu. Sergide, Batı ülkeleri tarafından üretilen tanksavarlar, mayınlar ve diğer ateşli silahlarla teknik cihazların da yer aldığı bölüm bulunmaktadır. Moskova'daki etkinlik, 31 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir