• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ağrı kutlu doğuma hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Pazar günü Orduevi Yanı Belediye Otopark alanında düzenleyeceği Kutlu Doğum Programı hazırlıkları sürüyor.

 

Hazırlıklar hakkında açıklama yapan Koordinatör Yetkilisi M. Ali Ortaç, kendilerinin etkinliğin hazırlığına 2 ay önce başladıklarını söyledi. Ortaç, "Bizler Resulullah'ın (sav) kutlu viladetleri münasebeti Salavat kampanyası başlattık. Peygamber Sevdalısı halkımız bu kampanyamıza yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğimizde okunan bu Salavatları Hz. Resulullah’ın aziz ruhuna hediye edeceğiz." dedi.
 

 

‘Kur’an dağıtımı en büyük çalışmadır’
"En büyük çalışma her eve bir Kur’an götürmekti" diyen M. Ali Ortaç, bu çalışmanın büyük bir özveri ile yerine getirildiğini vurguladı. Ortaç, "Etkinlikten dolayı birçok çalışmamız oldu. Bu çalışmaların içerisinde çok önem verdiğimiz çalışmamız ve şuanda üye ve gönüllülerimizin büyük bir fedakarlık ve özveri ile hayırseverlerin aracı olduğu Kur’an-ı Kerimleri ev ev dolaşarak hediye etmeleridir. Cumartesi günü itibari ile Ağrı’da 10 bin eve 10 bin adet Türkçe Mealli Kur’an-ı Kerim dağıtılmış olacak." şeklinde konuştu.
 

 

‘Etkinliğimiz her geçen yıl daha büyüyor’
Her geçen yıl etkinliklerini genişlettiklerini ifade eden Ortaç, Pazar günkü etkinlik için büyük ve farklı bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Ortaç, "Pazar günü düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum etkinliğini çok farklı ve önceki yıllardan çok daha güzel geçmesi için bizler, farklı bir program içeriği hazırladık. Kürtçe ve Türkçe konuşmacılarımız olacak. Ve yine Kürtçe, Türkçe olmak üzere Muhammed aşkıyla söylenecek bir birinden güzel ilahilerimiz olacaktır. Şehir dışında getireceğimiz Mevlithanlarımız seslendirecekleri mevlid-i şerif ile inşallah etkinliğe farklı bir renk katacaklardır. Yine şehir dışından gelecek ilahi sanatçıları güzel eserler seslendireceklerdir." dedi.
 

 

"Ağrı Pazar günü Peygamber Sevdalısı bir şehir olduğunu ispatlayacak"
Etkinlik için bütün çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Ortaç, programda bay ve bayanlar için ayrı yerler oluşturduk belirterek, "Kiraladığımız profesyonel platform ve ses cihazı ile aziz Peygamber Sevdalısı Ağrı halkına her yıldan daha güzel bir etkinlik sunmaya çalışacağız. Peygamber Sevdalısı diyorum bu halka çünkü Ağrı’nın sokaklarını dolaştığımızda esnafların işyerlerine Peygamber Sevdasını yansıtan afişler asmaları, mahallelerin cadde ve sokaklarına, halkın kendi evlerine brandalar asmaları bu sevginin, sevdanın en güzel göstergesidir. Allah nasip ederse Ağrı Peygamber Sevdalısı bir şehir olduğunu Pazar günü Orduevi Yanı Belediye Otopark alanında saat 13.00’te gerçekleşecek etkinlikte gösterecektir. Tüm halkımızın Allah Resulüne besledikleri sevgiyi en üst perdeden göstermeye davet ediyoruz." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir