• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Muhammedi sevdanın bu seferki durağı Pınarlı köyü oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Erciş ilçesine bağlı Pınarlı (Haşrof) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği bayanlar başta olmak üzere köy halkının yoğun katılım gösterdiği görüldü.

 

Etkinlik, Molla Yakup Arıkarınca’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından mevlithanlar Kürtçe mevlit okudu. Cihat Bağ'ın sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Yakup Arıkarınca konuşmacı olarak katıldı.

 

Kürtçe yaptığı konuşmasında, sahabelerin hayatlarından kesitler sunan Arıkarınca, "Hz. Ömer Allah yolunda canını verdi, Hz. Ali 10 çocuğunu feda etti bizim her gün ona ağladığımız Hüseyni tek feda etmedi o 10 oğlunu Resullalah’ın yolunda feda etti. Hz.Fatıma Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ı şehit verdiği zaman ciğeri adeta kan olmuştu ve ölürken de ciğeri parçalanıp ağzından gelmişti fakat bizim başımıza öyle bir şey gelmemiş ve biz Allah için kendi rahatlığımızı bile bozmuyoruz. Peygamber efendimizin kutlu doğum etkinliğine gelmeye dahi tereddüt ediyoruz." diye konuştu.

 

İhya Tiyatro Grubu’nun, cahiliye devrinde diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının sahnelediği tiyatroda duygulu anlar yaşandı.

 

Muradiye Kız Çocuk İlahi Grubu Peygamber Efendimizin doğumundan vefatına kadar olan hayatını anlatan şiirler seslendirdikleri etkinlik Molla Yakup Arı karınca’nın duasıyla son buldu. (Cüneyt Hasar / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir