• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Alazlı köyünde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta `Kutlu Doğum` etkinlikleri düzenlemeye devam eden Peygamber Sevdalıları Platformu, bir etkinlikte Alazlı köyünde düzenledi. `Kutlu Doğum` etkinliğinde konuşan Molla Ali Arslan, Müslüman kadının Hz. Enes’in annesi gibi çocuklarını İslam’a feda etmesi gerektiğini söyledi.

 Bülent Balkaya’nın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Vahdet’in okuduğu Mevlit ve ilahilerle devam etti.

 Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Ali Arslan, Resulullah’ın sevgisine değindi, O’nun davası uğruna verilmesi gereken mücadele ve fedakârlıklardan bahsetti.

 Konuşmasında Resullullah’ı Ashab gibi sevmek gerektiğine vurgu yapan Molla Arslan,  “Kardeşlerim, bizler, Resulullah’ı (sav )her şeyimizden, kardeşimizden, babamızdan, kızlarımızdan, erkeklerimizden ve her şeyimizden üstün tutmadıkça imanımız kabul olmayacaktır. Resulullah (sav) buyuruyor ki:  ‘Ben sizin yanınızda evlatlarınızdan, anne- babanızdan ve bütün insanlardan daha sevimli olmadıkça gerçek manada iman etmiş olamazsınız.’ Resulullah’ı her kesten ve her şeyimizden daha çok sevmeliyiz. Resulullah’ı Ebu Bekr-i Sıddık gibi,  Hz Ali gibi, Hz Hüseyin gibi, Sad bin Ebi Vakkas ve Talha gibi, onlar nasıl sevdi iseler bizim de Resulullah’ı o şekilde sevmemiz gerek.”dedi.

 Müslüman bir kadının evladını sadece Allah’a ve Allah’ın davasına hizmetçi olarak yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Molla Arslan,  “Bizler evlatlarımızı İslam davasına feda edecek kadar mert miyiz acaba? Bu cesaret bizde var mı acaba? Hz Enes’in annesi gibi bir çocuğumuzu İslam dini için verebiliyor muyuz? Allah’a hamdolsun ki bu cesaret Müslümanlarda vardır. Eğer bizim böyle annelerimiz olmasaydı, Mısır’daki 529 Müslüman bu dinin kurbanı olmazlardı. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar bu dine kurban olmazlardı. Elhamdülillah, mert babalar, mert anneler, mert kardeşler vardır. Bu yiğitler Muhammed (sav)’in aşkı için, İslan dini için canlarını kurban ediyorlar. Bu büyük bir nimettir.’’ ifadelerini kullandı.  

 Grup vahdetin ilahi ve ezgileriyle son bulan programın ardından köy halkına Kur’an-ı Kerim hediye edildi, tatlı ikramı yapıldı.

 Köylerinde Kutlu Doğum programı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden köy halkı, Resulullah’ın tüm insanlara anlatılması için bu tür etkinliklerin daha geniş kitlere ulaştırılması gerektiğini söylediler.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir