• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Alkasnak köyünde Muhammedi sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, köy sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Program, Nurullah Yıldız Hoca`nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından mevlithanlar Kürtçe Mevlit okundu. Musa Akdeniz`in sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Yakup Arıkarınca konuşmacı olarak katıldı. 

Grup Besmelenin ve Muradiye Kız İlahi Grubunun ilahiler seslendirdiği etkinlikte coşkulu anlar yaşandı. 

Kürtçe yaptığı konuşmalarında, sahabelerin Hz. Muhammed için kardeşliğini ispatladığını ve bütün dünyaya gösterdiğini söyleyen Arıkarınca, “Ya Resulallah keşke burada olsaydın ve kardeşlerini görseydin. Kardeşlerin nasıl da tevhid bayrağını alıp dağların başına dikmişler. Artık bizim gençlerimiz dünya işleri, zevk, keyif ve kötü işleri bırakıp, senin aşkın ve muhabbetini almışlar. Yaşlılarımız da senin aşkın için evlerinde durmuyorlar. Kutlu Doğumun nerede olursa hemen orada hazır bulunuyorlar.” dedi.

Mısır’daki 529 idama değinen ve Kuran-ı Kerim’in bazı ayetlerinde zalimlere verilecek cezalardan bahsettiğini söyleyen Arıkarınca, “Allah Kura’n-ı Kerim`i biz insanları uyandırmak için göndermiştir. Kim bu uykudan uyanmışsa her yerde peygamberin arkasındadır ama Hz. Muhammed`in arkasından gitmeyenler uyanmamışlardır. ” diye konuştu. 

İhya Tiyatro Grubu’nun, cahiliye devrinde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini sahnelediği tiyatroda duygulu anlar yaşandı. 

Ayrıca Alkasnaklı kız çocukları, Hz Muhammed`in (sav) doğumundan vefatına kadar olan hayatını anlatan şiirler seslendirdiler.

Etkinlik yine Molla Yakup Arıkarınca’nın okuduğu dua ile son buldu.   (Cüneyt-Hasar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir