• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Bingöl`de Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Çeltiksuyu Köyünde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği köylülerin yoğun katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Etkinlik, Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirerek, programa ayrı bir renk katılar. 

Kutlu Doğum etkinliğinde; İlahiyatçı Cihan Üzer ile Yakup İmamoğlu birer konuşma yaptı. 

İlahiyatçı Üzer,  Kur’an-ı Kerim’e bakarak Hz. Muhammed’in en iyi şekilde tanına bileceğini ifade ederek, “Ashabı Kiram Efendimizi nasıl sevdi bizde aynı şekilde sevmeliyiz. Ashabın kadınları ve çocukları efendimizi nasıl sevdi ona bakalım. Onlar Kur’an-ı nasıl anladı ona bakalım. Sonra da kendimize bakalım ve bizler de onlar gibi sevmeye çalışalım.’’ Dedi.

"Bizi Efendimizin sünnetinden uzaklaştırdılar’’
Küfrün ve emperyalizmin Müslümanları Hz. Peygamber’in Sünnetinden uzaklaştırdığına dikkat çeken Üzer, ‘’Allaha ve Peygamberimize inandığımızı söylüyoruz ama maalesef dinimizi onlardan öğrenmiyoruz. Bizim öğretmenimiz ya Televizyondur. Ya internettir ya Avrupa’nın modasıdır ya sanatçılardır ya da futbolculardır. Artık çocuklarımıza bakıyoruz onlar gibi giyiniyor onlar gibi konuşuyor onlar gibi geziniyorlar. Onlardan Peygamberimizden hiçbir eser yok. İsimleri Ali, Ömer, Osman, Ayşe, Fatma, Hatice ve Nesibe ama maalesef onlar gibi yaşamıyorlar. Ey annelerim ey babalarım çocuklarınıza sahip çıkın. Allaha Teâlâ diyor ki;  ‘Yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ailenizi kurtarın’ Çocuklarınızın elinden tutun onlar ateşe doğru götürülüyor. Onların Öğretmenleri siz olun Televizyon ve internet olmasın. Bu dünyaya dalıpta Efendimizin getirdiği davayı unutmayalım.’’ifadelerine yer verdi. 

Üzer konuşmasının devamında İngiliz parlamenter Gladston’un  “Bu Kur’an Müslümanların elinde olduğu müddetçe Avrupa’nın doğuya hakim olması mümkün değildi, siz de güvende olamazsınız.” Sözünü hatırlatarak, “Bugün Kur’anlarımız sadece evimizin bir köşesinde asılı halde duruyor.  Ya cumadan cumaya ya da bayramdan bayrama açıp bakarız. Ama televizyonlarımız gün boyu açıktır. Çocuklarımız ahlakını, oradan görüyor. Peygamber Efendimiz diyor ki ‘Bir anne ve babanın çocuklarına vereceği en güzel hediye güzel ahlaktır. Allah Teâlâ bizi Allah’ı Peygamberini ve Kuranı anlayıp yaşayanlardan eylesin. Sadece bir gün değil her gün o sevdayı yaşayanlardan eylesin.’’ İfadelerine yer verdi. 

Etkinlikte Zazca bir konuşma yapan Yakup İmamoğlu ise, Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak, Hz Muhammed’in hayatından kesitler sundu. 

Program yapılan duayla sona erdi. (Ali Fidancı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir