• DOLAR 32.181
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2446.259
  • ...
HANGİSİ DAHA KUTLU  KARAR VERİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber / Yorum

Yaklaşık on yıldır Nisan aylarında “Kutlu Doğum” programları yapılır.

Kimilerinin hicri-miladi farkını gündeme getirmek istemesi de, dudak büküp tavır alması da etkinliklerin büyümesine engel olamadı.

Mesele bir vesile ile Hz Peygamber aleyhissalatu vesselamı gündeme getirmek, Onu ve örnekliğini anlatmaktı. Diğer tüm şeylerin ayrıntı olduğunu aslında hemen herkes biliyor; ama kin, öfke ve hased maalesef öyle konuşturuyor birçok kimseyi.

Yine de bu işin bereketinin farkına varan birçok kimse ve kesim farklı adlar altında “Peygamberi anlama” etkinlikleri düzenlemeye başladılar.

Amaç ve bakıştaki yamukluğa rağmen yapılan işin hayırlı sonuçlar vermesini Allah’tan diliyoruz.

Gelelim bu seneye.

Peygamber Sevdalıları platformu etkinlik sayısını daha da artırarak ve daha geniş bir alanda çalışmalar yapıyor bu sene.

Sanıyorum sadece Trakya bölgesinde bir etkinlikleri yok. İnşallah seneye oralarda da Muhammedi sevdanın sesi yankılanacaktır.
Bu senenin ilginç olaylarından biri de Pkk-BDP çevresinin Kutlu Doğum etkinliği projesi…

Diyarbakır’da büyük bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyorlar. Kutlu Doğum etkinliği ve Pkk-BDP kimliği pek yan yana gelmiyor diye düşünüyor olabilirsiniz.

Evet, bu yapı laik ve seküler özelliklere sahiptir; ama içlerinde çok uzak fikir dünyasına sahip olduğu düşünülen, ya da eskiden öyle olan kişiler de vardır.

Herkesin yeri farklı. Mesela bu etkinliğe bir Aysel Tuğluk, bir Ertuğrul Kürkçü, bir Sabahat Tuncel değil, İhsan Eliaçık, Hüda Kaya, Ayhan Bilgen katılacaktır.

Yani dini reddedenler değil de dine yakın gibi gözükenler… Eliaçık’ı kamuoyu tanıyor aslında, ama kısa bir aktarımla durduğu yeri hatırlatayım.

Bakın ne diyordu Eliaçık:

“Atesit ve agnostikler hiç korkmamalılar. Onlar cehenneme gitmeyecekler. Zira Kur’an’da hiçbir ateist veya agnostiğin cehenneme gideceğine dair ayet yoktur. Cehenneme gidecek olanlar sömürenlerdir, halkını aldatan muktedirlerdir.”

Ateistler, Allah’a inanmayanlardır, agnostikler ise Allah’tan, ahiretten vb. şüphe duyanlardır. Kur’an’da o kadar çok yerde “inkar edenler”in cehenneme gireceğine dair ayet var ki, hangi birini zikredeyim bilemiyorum.

İşte bu kadar dine yakındır(!) Eliaçık.

Ya Hüda Kaya…

Tüm çabası eşcinselliği meşrulaştırmak olan bir partide yönetimdedir bu örtülü hanımefendi.

Bir de Ahmet Türk var tabii.

Dengir Mir Mehmet Fırat’la sık sık içki sofrasına oturan, Baykal’la rakı içmeyi özlediğini söyleyen Ahmet Türk, orada ne diyecek acaba?

Gelip Diyarbakır’da Peygamber’den söz edecekler öyle mi? Hayır, bu komedi değil, trajedi değil yüz kızartıcı bir şey! Ama esas çelişki Eliaçık, Kaya ve Türk’ün durumu da değil.

Daha vahimi var ki işte onun içinden çıkılmaz.

Pkk-BDP çevrelerinin –eğer gerçekleşirse- bu Peygamber için ilk “Kutlu doğum” etkinliği olacak; ama aslında uzun süredir farklı bir “Doğum günü” etkinliği yapılıyor.

Tam da Peygamber için “Kutlu Doğum” etkinlikleri yayılırken Öcalan için Halfetli/Amara’da “Doğum günü” etkinlikleri yapılmaya başlandı.

4 Nisan’da…

Geçen senelerde Öcalan’ın doğduğu evin bahçe toprağını yiyenler gelmişti gündeme.

Öcalan’a kutsallık atfediliyordu. Bazı yerlerdeki etkinliklerde “Kürtlerin peygamberi Apo” pankartları taşınmıştı.

Ali Haydar Kaytan, bir konuşmasında “Apoculuk bir dindir” demişti.

Çelişki içinde çelişki…

Yapı, seküler ve laik, hatta yer yer Kemalist; ama içinde bu kadar da “kutsal”(!) barındırıyor.

Nisan ayında iki “doğum günü” etkinliği.

Şimdi bunlardan hangisi daha kutsal.

Peygamberiniz Hz. Muhammed mi, Apo mu, artık karar verin!
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir