• DOLAR 32.207
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2510.767
  • ...
Yağmur Altında Bir Başkadır Peygamber Sevdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veysi Demir / Doğruhaber / Haber-yorum

RAHMET ALTINDA MUHAMMEDİ AŞK

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Allah`ın habibi, Resullerin serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) mübarek viladetinin 1443. yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanı’nda sağanak yağışa rağmen görkemli bir program düzenledi.

13 Nisan Pazar günü Batman’da büyük mevlid mitingi için her yıl olduğu gibi bu yıl da platform yetkili ve gönüllüleri canla başla çalıştılar. Binden fazla erkek ve bayan görevlinin olduğu etkinlik öncesi günlerce en ince ayrıntısına kadar herşeyin hazırlığı yapıldı. Organizasyon her zaman olduğu gibi mükemmeldi. Etkinlikte görünen tek sıkıntı sağanak yağmurun gün boyu etkisini göstermesi oldu.

2004 yılından beri yapılan ve 2009 yılından beri Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından açık alanda düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde sağanak yağışa rağmen on binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Mevlid alanında Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 4 dilde “2014 Mevlidine hoş geldiniz” yazılı afişle katılımcılar karşılandı.

Sağanak yağışa rağmen Peygamber sevdalısı olduğunu defalarca ispatlayan Batmanlılar, yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle 7’den 70’e herkes sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Batman Mevlid alanına akın etti.

Sabah saatlerinden itibaren sağanak yağmur etkinlik saatinin yaklaşmasıyla hızını artırdı. Buna rağmen platform yetkililerinde ve alana gelenlerde en küçük bir tereddüt oluşmadı.

Mevlid alanına gelen elleri öpülesi yaşlıların Peygamber aşkıyla her zorluğu göze almaları ve gençlerin heyecan ve aşkları görülmeye değerdi. Hele sağanak yağmur altında bile kimsenin alanı terk etme gibi bir düşüncesinin olmaması ve programı sonuna kadar takip etmeleri bu sevda başka nerede olabilir ki dedirtti.

Gençlerin yağmur altında okunan ilahiler eşliğinde halay tutmaları ve yağmura aldırış etmemeleri yanında bir de çılgınlık sayılacak derecede birbirlerinin omuzlarına basarak kule yapmaları ve tevhid bayrağını yüceltmeleri gıpta edilecek ve imanınıza kurban olayım dedirtiyordu herkese.

Mevlid alanında hiçbir parti veya derneğin, siyasi veya etnik tarafın kimliğini çağrıştıracak bayrak, afiş vs. yoktu. Alana hakim olan tek bayrak ve afiş “Tevhid” bayraklarıydı. Müslümanları biraraya getiren bayrak ve Peygamberin şahsi manevisi alana hakimdi. Alanda herkes etkinliğin başından sonuna kadar kardeşliğin, rahmet ikliminin tadını doyasıya yaşadı. İnşaallah bu rahmet iklimi hayatın her alanında kendini gösterir.

Bu yıl "Yürüyen Kur’an Hz.Muhammed (sav)" sloganıyla yapılan etkinlik her zaman olduğu gibi Allah`ın kelamı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konuşmaların yanı sıra Türkçe ve Kürtçe konuşmalar, Kürtçe Mevlid ve ilahilerden oluştu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

Platform sözcüsü Molla Beşir Şimşek’in açılış konuşmasının ardından Peygamber sevdalısı sanatçılar ilahilerini seslendirdiler. Daha sonra Türkçe bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Sait Şahin, sağanak yağmura rağmen etkinlik alanını dolduran halkın samimiyetine vurgu yaptı.

Peygamberler ve Peygamberimizin davasının zorluk davası olduğu temalı bir konuşma yapan Şahin, “Onun davası zorluk davasıydı. İftiraya uğramaktı, hakarete uğramaktı. Bizler de zora talib olduk. Biz Muhammed (SAV)’in yetimliliği gibi davasının yetimliğine talip olduk” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerinin amacının ona salât ve selam getirmenin yanı sıra yaşantısını hayatlara geçirmek olduğunu söyleyen Şahin, Kur’an-ı Kerim’den uzaklaşıldığı için bugün ümmetin paramparça olduğunu ve İslam düşmanlarının dünyanın dört bir tarafında Kur’an’a saldırma cüretinde bulunduklarını ifade etti.

Peygamber Sevdalıları Mevlidhanlarının okuduğu M. Mustafa’ye Melle Aliye Ezdarî’ye ait mesnevi (Kürtçe Mevlid) ile alanda duygusal bir atmosfer oluştu. Özellikle yaşlıların Mevlid okunurken kendilerini tutamayıp ağladıkları görüldü. Peygamberimiz (SAV)’in babası Hz.Abdullah’ın vefatının annesi Hz.Amine’nin dilinden anlatıldığı bölümde duygusal atmosfer doruğa çıktı.

İlahilerin ardından toplumun kurtuluşunun Resulullahın önderliğinde, Kur’an’i bir yaşamdan geçtiği temalı Kürtçe bir konuşma yapan İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur Hoca, yüce Allah’ın Kur’an’ı bir nur ve hidayet kaynağı, Peygamber Efendimizi de tebliğ vazifesiyle gönderdiğini söyledi.

Teyfur Hoca, her türlü sapıklık ve batıldan kurtulup hakkın ve adaletin aydınlığına kavuşmamız için Allah’ın Kur’anı bir nur, bir şifa, rahmet ve hidayet rehberi olarak gönderdiğine vurgu yaparak, “Allah bu kitabı insanlara tebliğ edip onunla nasıl amel edeceklerini göstermek için, en güzel örnek olan Hz. Muhammed Mustafa’yı seçip görevlendirmiştir. Bu nurdan kana kana içip faydalanmak, hidayet içinde bir hayat yaşamak isteyen Resulün önderliğinde Kur’an’ı yaşamak gerekir. Toplum ve ferdin kurtuluşu bununla ancak olur. Kur’ansız ve Resulsüz bir hayat ölümdür. Kur’an’sız ve Resulsüz bir toplum hastalıklıdır. Böyle bir toplum felakete yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

Teyfur Hoca konuşmasını dua ile bitirdi. İslam coğrafyasında zulüm altında olan Müslümanlara dua edilirken, Mısır’da Sisi Firavun rejiminin 529 Müslümana verdiği idam cezasına da değinildi. Dua ve arada yapılan duyurularda geçen hafta içinde vefat eden Muhammed Sudan Hoca’ya rahmet dilenerek yaptığı hizmetler anlatıldı.

Etkinlik sonunda yaklaşık 2 aydır devam eden “Salavat Kampanyası” sonucu hakkında bilgi verilerek, Batman’da 13 Milyar 163 Milyon 473 Bin 942 adet salavat-şerife okunduğu açıklandı. Aynı şekilde okunan hatim, sureler, dua, tehlillerinde sayısı açıklanarak Resulullah (SAV)’nin pak ruhlarına teslim edildi.

Etkinliğe gelen özellikle küçük kız çocuklarının heyecan ve giydikleri özel elbiseleri, Peygamber sevdalısı sanatçılar ve kız ve erkek çocuklardan oluşan ilahi grupları okudukları ilahilerle alandaki kalabalık kitleye mest ettiler. İlahilerin okunduğu sırada coşkunun doruğa çıkmasıyla alanın her tarafında sevinç gösterileri eşliğinde halaylar çekildi.

Peygamber Efendimiz’in Medine’ye hicretinde akrabası olan Neccar oğulları`nın kızları defler çalarak Peygamberimiz karşılamış ve hep bir ağızdan: "Biz Neccar oğulları`nın kızlarıyız. Muhammed`e yakınlık ve hısımlık ne mutlu!" diyorlardı. Peygamberimiz de onlara; "Beni seviyor musunuz?" diye sormuş, onlarda, "Evet yâ Resulullah!" demişlerdi. Peygamber Efendimiz de, "Allah biliyor ki, benim kalbim de sizin sevginizle dolu" buyurmuştu.

Batman Mevlid alanındaki kız çocukları hazırladıkları pankartla, bu olaya atıfta bulunarak, “Neccar Oğullarının kızları değiliz, ama biz de seni çok seviyoruz Ya Resulullah(SAV)” demeleri de dikkat çekti.

Sağanak yağmura rağmen yaşlı bir teyzenin, “Ne olursa olsun vallahi gitmeyeceğiz. Ölsek de gitmeyeceğiz. Peygamberimiz için buna katlanmayacağız da kimin için katlanacağız” demesi veciz bir şekilde alanı dolduran kitlenin duygularına tercüman oldu.

Mevlid alanına gelen halkın katılımcılara dağıtılmak üzere kimisi kolilerle su, kimisi börek, ekmek, pasta ve diğer yiyecek çeşitleri getirmesi artık Kutlu Doğumların klasiği haline geldi. Bu davranış halkın etkinliğe verdiği önem ve hangi gözle baktığı ile ilgili önemli bir gösterge oldu.

Sonuç olarak; Kutlu Doğum etkinliğine Peygamberimizin Medine’ye hicret ederken onu karşılamak için Medine dışına çıkan Medineli ashabın içinde bulunduğu aşk, heyecan ve coşku ile sanki şehrimize geliyor ve onu karşılıyormuşuz gibi; o heyecanla Mevlid alanını dolduran ve sağanak yağmura rağmen alandan ayrılmayarak, Batman halkı her zaman olduğu gibi Peygamberine olan muhabbetini gösterdi ve bu sevgiye sağanak yağmur da engel olamadı.

Son olarak etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü’nü “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (SAV)” adlı etkinlikteki mükemmel organizasyonu için tebrik ediyoruz. Bir program ancak bu kadar güzel bir şekilde yapılabilir. Emeği geçen tüm görevli ve yetkilileri tebrik ediyor, ALLAH (CC) hayırlarını kabul etsin temennimizi sunuyoruz. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir