• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Ortopedi uzmanları Konya`da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Özel Konya Farabi Hastanesi ve Johnson&Johnson Medical Turkey işbirliği ile düzenlenen Total Diz Artroplastisi ve Yüksek Tibial Osteotomi Canlı Ameliyat ve Atölye Çalışması semineri, Konya Hilton Garden Inn Otelde başlayıp Farabi Hastanesinde yapılan canlı cerrahi ameliyatları ile sona erdi. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan hastane başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar "Böyle bir programın Konya`da yapılmasından gurur duyuyorum. Hepimizin bildiği üzere Mevlana, Hümanizm üzerine, kardeşlik ve hoşgörü üzerine, dünyanın en büyük sosyoloğu, felsefecisi ve düşünürüdür.Tahmin ediyorum ki, o açılımlarla şuanda ülkemiz olarak kardeşliğe, hümanizme ve hoşgörüye en fazla ihtiyaç olduğumuz bir dönemdeyiz. İnşallah hep beraber Mevlana` ya da bu şekilde sarılırız. Bu toplantı tıbbi ağırlıklı geçecektir. Farabi Hastanesi şuanda yalnızca yerel değil bölgesel bir marka kurulunda ve tıbbi kalitesi yüksek bir hastanedir.Toplantımızın başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Arazi ` de hastanemizle özleşmiş, simgeleşmiş, çok değerli ve birlikte çalışmaktan onur duyduğum bir hekimdir" ifadelerini kullandı. 

Özpınar’dan sonra kürsüye gelen Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Mehmet Arazi  yaptığı  konuşmada, seminerin herkese yararlı olmasını diledi. Konularında çok tecrübeli hocaların bu seminerde bulunduğunu söyleyen Arazi, bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Op. Dr. Sezgin Şimşek ise Osteotomi tarihi ve klinik sonuçları hakkında bilgi verdi. 

Op. Dr. Yusuf Aksoy da, Osteotomi sonrası diz biyomekaniğinin nasıl yapıldığını anlattı.

Toplantıya Dr. Mümtaz Alparslan, Dr. Reha Tandoğan, Dr. Mashar Tokgözoğlu, Dr. Asım Kayaalp, Dr. İrfan Esenkaya, Op. Dr. Sezgin Şimşek, Op. Dr. Yusuf Aksoy, Dr. Metin Küçükkaya ile çok sayıda hekim katıldı. (İlyas Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir