• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Hasankeyf`te 3 köprü yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da  bin 7 metre uzunluğundaki Hasankeyf Köprüsü çalışmaları devam ediyor. 2016 yılında trafiğe açılması beklenilen köprünün, çevre iller için ulaşımı kolaylaştıracağı ifade edildi.

 Ilısu Barajı ile birlikte Hasankeyf’te adeta yeni bir şehir kurulacak. Hasankeyf’te şuanda 3 köprü çalışması yapılyor. Yapılacak birinci köprü, 200 metre Kültürel Park alanıyla Hasankeyf arasındaki Yaya Köprüsü, ikincisi yonca denilen Hasankeyf giriş ve çıkışlarında yapılacak 470 metre uzunluğunda, 40 metre yüksekliğinde bir köprü ve üçüncü en önemli köprü olan Ilısu Barajı üzerinde bin 7 metre uzunluğunda 97 metre yüksekliğinde  bir köprü olacak.

 “Köprü Hasankeyf’in turizmine çok katkı sağlayacak”

Yapılan çalışmalar ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, “Hasankeyf Ilısu Barajı projesi kapsamında Hasankeyf’te üç adet köprü yapılacak. Bir tanesi yaya köprüsü yapılacak. Bunun uzunluğu 200 metre civarında olacak. Onun ihalesi yapılmış olup henüz inşaatına başlanamamaktadır. Onun dışında asıl araçların kullanacağı iki tane köprü yapılacaktır. Birinci köprünün uzunluğu 470 metre olup, onun inşaatı yaklaşık 7 aydır devam etmektedir. Asıl köprü bin 7 metre uzunluğundaki olacaktır. Bu köprü aynı zamanda Türkiye’nin en uzun köprülerinden bir tanesi olacaktır. Bunun inşaatı da yaklaşık 7 aydır başlanmış olup devam etmektedir. 2016 yıl içerisinde bu köprüler bitmiş olacak. Köprüler bittiği zaman hem Hasankeyf’in ulaşımı yönüylen çok ciddi faydalar sağlayacaktır, hem de görsellik anlamında suyun üzerinden geçeceği için o büyük köprü, Hasankeyf’e ulaşan vatandaşlarımız görsel anlamda çok güzel bir görüntüye sahip olacaklardır. Bittiği zaman Hasankeyf’in turizmine çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

 “Artık insanca yaşamak istiyoruz”

Köprü çalışmalarına  destek veren Hasankeyf sakinlerinden Ahmet Karadeniz, “Biz daha önce projeyi bilmiyorduk. Gelip bize projeyi anlattılar. Yeni bir şehrin kurulacağını, yeni köprülerin, yolların olacağını söylediler. O zaman biz bunların olacağı için destek verdik. Hasankeyf köprülerine başlandı. Devasa köprümüz oluyor. Bu ikinci bir boğazın Güneydoğu’da anlamındadır. Bu yeni Hasankeyf bizim için kurtuluştur. Alt yapısıyla, üst yapısıyla insanca yaşayacağımız bir şehir yapılıyor. Burada 45 metrekarelik evlerde yaşıyoruz. Alt yapısı olmayan, lavabosu olmayan, tuvaleti olmayan ve banyosu olmayan evlerde yaşıyoruz. Artık insanca yaşamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir