• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Peygamber Sevdalıları Platformu Muş koordinatörlüğü ilk etkinliğini Muş’un Kızılağaç beldesinde düzenledi. Açık alanda yapılması planlanan etkinlik yağmur sebebiyle Kızılağaç İlköğretim Okulu kapalı spor salonuna yapıldı.

Etkinlik belde halkının  tarafından yoğun bir katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik Saat 13.30’da Kur’an- ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program ve Grup Vahdetin okuduğu Mevlüt ve ilahilerle devam etti.

İlahi ve ezgilerin ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Sadullah Arpa günün anlam ve önemine dair Türkçe bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Peygamber sevdasının camilerle sınırlı tutulamayacağının altını çizen Sadullah Arpa,” Sizin buradaki manzaranız ben inanıyorum ki Peygamberin sevgisini kazanmaya yetiyor. Çünkü siz camilerin dışında da bir araya gelmişsiniz. Resulullah’ın aşkı için bir araya gelmişsiniz. Siz, “Buralarda da Allah’ın Resulünü dinlemek istiyoruz’’ demişsiniz. İşte bu güzel bir harekettir. Bu, sünneti seniyeyi camilerin dışında her alana yaymak için güzel bir adımdır. İnanın ki, sadece bu adımınızla, belki sizler farkında değilsiniz ama, dünyaya ve dünyadaki bütün insanlara çok güzel bir mesaj veriyorsunuz. Bu yaşadığımız bölgede birileri çok kötü hesaplar yapıyor. Üzerimize çok kötü oyunlar oynanıyor. Biz bunun farkındayız. Peygamberin (sav) ismini silmek istiyorlar. Neden? Çünkü sokaklara onlar hâkim olmak istiyor. İdarelere onlar hâkim olmak istiyor. Peygambersiz bir idare, Peygambersiz bir nesil, Peygambersiz bir toplum istiyorlar. Siz bu şekilde bir araya gelmekle, Resulullah’a (sav) olan aşkınızı bu şekilde ilan etmekle, onların bütün hesaplarını yerle bir ettiniz. Belki farkında değilsiniz fakat, sizin bu hareketinize  ve Rasule olan bağlılığınıza karşı onlar, kendilerine başka çareler arıyorlar’’ dedi.

Konuşmanın ardından Zehra Sönmez ismindeki küçük kız çocuğunun ‘Dua’ adlı şiirini okuması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Şiir ve ezgilerin ardından Kürtçe bir konuşma yapan Molla Sahap Korkutata, Peygamber sevgisinin bütün insanlara ulaştırılması gerektiğine vurgu yaparak, özellikle gençlerin İslam davasını yeryüzüne ulaştırmaları ve anlatmaları için kendilerini yetiştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Program yapılan dua ile son buldu.

Programa katılan Halk, yapılan etkinlikten memnuniyetini dile getirirken bu tür etkinliklerin daha kapsamlı yapılması gerektiğini belirterek, Peygamber sevdasının daha geniş kitlelere ulaştırılması noktasında tüm Müslümanların azami derecede gayret sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir