• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Eğil Halkı Muhammedî sevdayla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. 
 
Aziz Demir’in sunuculuğunu yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Mevlithanların okuduğu Kürtçe mevlitle devam eden etkinliğe konuşmacı olarak katılan Muzaffer Karavil  ile  Molla Celal Boztaş birer konuşma yaptı. 
 
Karavil yaptığı konuşmada, Resulullah’ın geldiği zamanki cahiliye devrine değinerek, “Resulullah’ın Peygamber olarak geldiği dönemde insanlar öyle bir hale gelmişti ki, kendi elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı. Kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı, komşu ve akrabalık bağlarını bilmiyorlardı, bir birlerini küçücük bir mesele için yıllar sürecek kan davalarına müptela edebiliyorlardı. Peygamber efendimiz, leş eti yiyen canlı hayvanın bir parçasını kesebilecek ve onu yiye bilecek bir kalp katılığına sahip olan Arapların içerisinde doğdu. Resulullah (a.s)  onları o halden kurtardı ve yeryüzünün yıldızları yaptı. Dünya şimdi onları örnek alıyor. ” dedi. 
 
Daha sonra Molla Celal Boztaş zazaca ve Kürtçe yaptığı konuşmada, Resulullaha uymayanların karanlıkta kalacaklarına dikkat çekerek, ”Resulullah karanlıklarda ışıktır önümüzü görmek için Allah Resulünü bize gönderdi. Resulullah’a uymayanlar hem bu dünyada hemde öbür dünyada karanlıklarda kalacak, Allaha ve Resulune uymayanlar öbür dünyada diyecekler ki, ‘Keşke toprak olsaydık.’ Bu dünyada keyif çatanlar bilsinler ki, öbür dünyada kolayca rahat etmek yoktur. ” İfadelerine yer verdi. 
 
Grup Aksa’nın seslendirdiği ilahilerle programa katılanlar coşkulu anlar yaşadı. 


Kutlu Doğum etkinliği Molla Nazım’ın yaptığı duayla son buldu.

 (Veysi Demirci– İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir