• DOLAR 32.218
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2448.11
  • ...
SON DAKİKA
Fatih’te Binler Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) organizasyonuyla Mısır’da 529 Müslüman hakkında verilen idam kararı, on binler tarafından protesto edildi. Cuma namazı sonrasında Fatih Camii avlusunda toplanan binlerce Müslüman, cunta mahkemelerinin haklarında idam kararı verilen 529 kişinin isminin yazılı olduğu dev bir afiş açtı. Eyleme katılanlar daha sonra Saraçhane Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Sık sık tekbir getiren Müslümanların bazıları boyunlarında idam temsil eden iple yürüyüşe katıldı.

Cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplanan Müslümanlar, ellerinde "Sen uyursan onlar idam edilir, darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacaklar, darbeciler yenilecek, otoritesi Allah olanlar asla yenilmez" yazılı ve rabia işareti bulunan dövizler taşıyarak, sık sık tekbir getirdi. 

Eylemde bir konuşma yapan Yazar Rıdvan Kaya, Darbecilerin sokaklarda Müslümanların üzerine kurşunlar yağdırdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bunlar sokaklarda insanları kurşunlara dizdiler. Cezaevi araçları içerisinde vahşice 37 kardeşimizi katletti bu zalimler. Tüm bunlar bu zalimlerin hangi zihniyette olduğunu bize göstermiştir. Şimdi aldıkları bu alçak idam kararı ile zulümde sınır tanımadıklarını bütün dünyaya da gösterdiler. Bu yapılanlar karşısında dünya Müslümanları tıpkı burada sizin ayakta olduğunuz gibi onlarda ayaktalar.” diye konuştu.

“Bu zalimleri lanetlemek için 529 idam kararını mı bekliyordunuz!”

Buradan bir defa daha hükümet ve muhalefet partilerini, idamlara karşı aldıkları tavır karşısında tebrik ediyorum diyen Kaya, “Mecliste bu insanlık dışı karar karşısında duranları buradan tebrik ediyoruz. Fakat buradan özellikle muhalefet partilerine soruyorum. Acaba bu kınama bildirilerinde biraz geç kalmadınız mı.? Bu zalimleri lanetlemek için 529 idam kararını mı bekliyordunuz.! Sizler 3 Temmuz’da darbe yapıldığında amasız, fakatsız bu cuntayı lanetlemeliydiniz. Sizler İhvan “terör örgütü” diye yasaklanırken neden karşı durmadınız.! Halkın seçtiği meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklanırken bu zulümdür, kabul edilemez demeliydiniz. Fakat bunların hiçbirini yapmadınız. Tam aksine Mısır ile ilişkilerimiz bozuluyor diye İhvan’a sahip çıkan hükümetin karşısında, darbecilerin yanında durdunuz.” şeklinde konuştu.

“Kanımızın son damlasına kadar davamızı sürdüreceğiz”

Etkinlikte bir konuşma yapan Müslüman Kardeşler temsilcilerinden Adil Raşid, “Bu ümmet yalnız ve yalnız Allah’tan korkar. O şeytanlar yalnızken de korkarlar. Oysa Allah’a iman edenler yalnız ve yalnız O’ndan korkarlar. Şunu biliniz ki biz kesinlikle sizlerden korkmuyoruz. Eğer Allah bizim hakkımızda bir şey yazmışsa, bütün dünya toplansa bunu değiştiremeyecektir.  Ey zalimler siz Mısır’da Rabbim Allah’tır diyenleri öldürüyorsunuz. Siz Mısır’da özgürlük isteyen insanları öldürüyorsunuz.” dedi.

Mısır’da sadece ‘Rabbim Allah’tır diyen insanların katledildiğinin altını çizen Raşid, “Bugün Mısır’da genç yiğitlerimizi katlettiler. Eşlerimizi kızlarımızı katlettiler. Bütün bu katliamlara rağmen Mısırlı kardeşleriniz, cuntanın silahları karşısında dimdik ayakta durmaya devam ediyorlar. Sizlerin huzurunuzda da diyorum ki Mısır halkı zalimlere karşı olan mücadelelerinden asla ve asla vazgeçmeyeceklerdir. Bizde onları temsil edenler olarak söz veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar davamızı sürdüreceğiz.” diye ifade etti.

(Erkan Yavuz-Mücahid Temel/İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir