• DOLAR 32.567
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Zihinsel engelli genç 11 gündür kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş'ta 1 Nisan günü kaybolan zihinsel engelli gençten 11 gündür haber alınamıyor. Yeşilyurt Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kalan zihinsel engelli 29 yaşındaki İkram Ekici, 1 Nisan günü evden çıktı. Akşam saatlerinde çocuklarının dönmemesi üzerine mahallede arama başlatan aile, sonuç alamayınca polise haber verdi. Gidebileceği muhtemel yerlerde de arama yapan aile, 11 gündür çocuklarının izine rastlamadı.

 

Ailenin talebi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri Karasu Nehri boyunca arama çalışması başlattı. Jandarma ve polisin de destek verdiği ve nehir yatağı boyunca tüm çalılıkların altını arayan ekipler, herhangi bir sonuç alamadı. Ekiplerle birlikte arama çalışmasına katılan baba Fevzi Ekici, oğlunun bazen kaybolduğunu ve kısa sürede bulduklarını söyledi.

 

Çocuğunun zihinsel engelli olduğunu belirten Ekici, oğlunun kendisini ifade edemediğini söyledi. Ekici; "11 gün önce, öğlen saatlerinde annesi tarafından üstü değiştiriyor ve evden çıkıyor. Akşam geç saatlere kadar bekledik gelmeyince, komşularımızla birlikte hemen aramaya başladık. Gece sabaha kadar gerek mahallelerde gerekse arazide yaptığımız tüm aramalara rağmen bulamayınca polise ve jandarmaya haber verdik." dedi.

 

11 günden beri gece gündüz çocuklarını aradıklarını kaydeden Ekici, özellikle annesinin perişan olduğunu belirterek, "Çocuğumun ölü veya diri olarak bir an önce bulunmasını istiyorum. Ben oğlumun Muş'ta olduğunu sanmıyorum. Çünkü her yeri didik didik aramamıza rağmen izine rastlamaydık. Nereye gittiğini bilemiyoruz. Aile olarak gece gündüz arıyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadıysa bundan sonra da çok Umutlu değilim. Çünkü ilk kez böyle uzun süreli kayboldu. Daha önce gider gezerdi akşam ya kendisi çıkar gelir veya biz gidip getirirdik. Bir haftadan beri arıyoruz. Benim 9 çocuğum var, içlerinde İkram'a ayrı önem veriyoruz. Çünkü, zihinsel engelli ve biz olmazsak hiçbir şey yapamaz." dedi.

 

Muş AFAD İl Yönetim Merkez Müdürü Maşallah Yıldız, Muş’un yüzde 90’ını aradıklarını, ancak kayıp gencin izine rastlamadıklarını belirtti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir