• DOLAR 32.23
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2453.78
  • ...
Türkiye'nin ilk tarım müzesi Konya'da yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Konya’daki tarihi eserlerin restorasyonunu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda tarihi ortaya çıkaracak projeyi başlattı.

 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki tarihi eserlere sahip çıkılarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Konya merkezde yapılan restorasyon ve yenileme çalışmasının dünyanın bir kalemde yapılan en büyük yenileme ve restorasyon çalışması olduğunu dile getirdi.

 

 

 Türkiye’nin ilk tarım müzesi

Bu kapsamda Konya’nın tarihi mekânlarından olan tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda başlattıkları sağlıklaştırma çalışmasının önemine dikkat çeken Akyürek, 27 bin 850 metrekarelik bir alanda Selçuklu mimarisiyle Türkiye’nin ilk tarım müzesi, 129 dükkân ve farklı büyüklüklerde salonlar yapılacağını ifade etti.

  

 

Akyürek, projede yaklaşık 800 araçlık 2 katlı yer altı otoparkı ve meydanın da bulunacağını, çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanacağını vurguladı.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir