• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Farklı mimarisi ile gönüllere işlenen Camii
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN – Erzincan halkının büyük desteği ile Fevzi Paşa Caddesi üzerine inşa edilen Terzibaba Camii alışılagelmiş bir mimarinin dışına çıkarılarak meydana getirilişinden dolayı insanların hem gönüllerine ve hem de yüreklerine işleniyor.

 

1991 yılında yapımına başlanan caminin modern ve alışılagelmişin dışına çıkan projesi, Yüksel Mimar Danyal Çeper’e ait.  Terzibaba Camii temel atılmasından 14 yıl sonra yani 2003 yılında açılışı yapılarak ibadete açıldı.

 

Teknik özellikleri ile dikkat çekici olan camii, 10 bin metrekarelik açık alan ve 3 bin 600 metrekarelik ibadet alanı ile 7 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği devasa bir mekana sahip.

 

Tamamı çelik konstrüksiyon malzemeden oluşan direksiz ana kubbenin iç kaplaması polikarbonat ve dış kaplaması alüminyum alaşımından yapılan caminin ön kısmında ise iki küçük kubbe bulunuyor. Ayrıca büyük kubbenin eteklerine Allah’ın 99 ismi ve imamın namazgahı üzerine Arapça yazılan ve mana olarak ‘Yüzünü Mescid-i Haram’a dön’ yazılması camide farklı bir atmosfer oluşturuyor.

 

Mimarisinin farklılığını yine gösteren caminin 38 metre yükseklikte masif iki minaresinin bilindik minare şekillerinin dışına çıkılarak kılıç görünümü verilerek imar edilmiş.

 

Dış görünümünün daha güzel bir görüntüye kavuşturulması için aydınlatma simülasyon çalışması yapılan caminin iç mekanında ise minber, mihrap, kürsü ve müezzinlik soğuk demir çalışmasının güzel bir örneği ile süslenmiş.

 

Alt katı iş merkezi olan caminin bütün bir güzellik yakalanması amacı ile çevre düzenlemesi, bahçe çalışması, ışıklandırma ve asfaltlanma çalışması yapılmış. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir