• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Urfa kurtuluşu kutlamaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü Şanlıurfa belediyesi önünde yapılan kutlamalarla başladı. Etkinliğe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç katıldı. 

Kutlamalar kapsamında Osmanlı sergisinin açılış kurdelesini kesen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bu gün Osmanlı arşivlerinde Urfa ile ilgili alıntıları inceledik. Şunu gördük biz Urfa gerçekten Osmanlı döneminde de bir büyük merkez çevresine hitap eden, belirleyen, yönlendiren ve etkileyen bir merkez. Tarihte her zaman büyük bir rol oynamış bir şehir.” dedi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise yaptığı açıklamada, “Urfa kurtuluş yıl dönümünü yarın idrak edecek. Bu kapsamda bu gün arşiv belgelerin sergisinin açılışını yaptık. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz biliyorsunuz Urfa geçmişi olan bir kent, dünyanın en eski medeniyetlerinin kurulduğu bir kent, bununla gurur duyuyoruz. Geçmişimize sahip çıkarak, ondan dersler alarak, geleceğimizi inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu. (A. Hâkim Bulut/Hüseyin Sarıkuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir