• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Ergani`nin Dere boyu (Xeltujkan) köyünde kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ergani’nin Dere (xeltujkan) boyu köyünde, çevre köylerin de katılımıyla, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Mehmet Ulu’nun sunuculuğunu yaptığı Kutlu Doğum programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Kürtçe Mevlidi-i Şerif ile devam etti. Ardından Aksa ilahi grubu sanatçıları ile küçük kızlardan oluşan Aksa Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle köylüler coşkulu anlar yaşadı.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Kerbela Şanlı, Peygamberimizin ümmetine olan düşkünlüğüne dikkat çekerek ,“ Hz. Aişe’den rivayet edilir.

Bir gün evde Resulullah (a.s) namaz kıldı namazdan sonra keyfi gayet yerindeydi. Ben istedim ki bu fırsattan istifade edeyim. Dedim ey Allah’ın Resulu bana dua et. Resulullah (a.s) dedi Yarabbi Aişe’nin yaptığı ve yamadığı günahlarını gizli ve açık günahlarını affet dedi.

Hz. Aişe dedi ben çok sevindim, o kadar sevindim ki, dedim belki Rabbimle aramda hiçbir şey kalmamış. Resulullah bana dönerek dedi ki, ‘Ey Aişe vallahi, vallahi bu duayı ben ümmetim için günde beş sefer ediyorum.

Ben Rabbime yalvararak diyorum ki Yarabbi ümmetimin gizli ve açık tüm günahlarını affet. Benim ümmetimin  senin azabına tahammülleri yoktur dayanamazlar. ‘ Evet, bakın Resulullah bizi hiçbir zaman unutmamış, beş vakit namazında bizlere dua etmiştir.” dedi.

Konuşmanın ardındanprogram, Molla Fedai Çokyaşar’ın yaptığı dua ile son buldu.

(Veysi Demirci - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir