• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Nusaybin Muhammedi Aşkla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nusaybin ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Molla Mahmut Benzer Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Nusaybinliler hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirdi.

Programda sahneye gelen sanatçılar Özcan, Mahfuz ve Bilal, Peygamber efendimizle ilgili ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Mevlithanların okuduğu mevlit sırasında etkinliğine katılanların göz yaşılarına hakim olamadığı görüldü.

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Celal Bozdaş, Resulullah (s.a.v) hayatından bahsetti. Molla Bozdaş, konuşmasında, “Bahar gelince gün be gün İslam baharı yeşeriyor.  Allah, Muhammed’e hitaben diyor: ‘Ey Muhammed insanlara söyle ki; Ey insanlar Allah’ı seviyor musunuz? Eğer Allah’ı seviyorsanız gelin bana tabi olun ki Allah’ta sizi sevsin.’ Elhamdülillah biz Allah’ın bu nidasını kabul ettik. Seni seviyoruz ve Peygamberine tabi olduk.” şeklinde konuştu.

“Peygamber’e tabi olmak bedel ister”

Konuşmasının devamında Molla Bozdaş, “Ey iman edenler, Peygambere tabi olmak bedel ister. Bakın Müslümanlar Hz. Bilal Peygamberi sevince bedel ödedi. Yaser, Peygamber’i sevince ona tabi olunca bedel ödedi. Sümmeye Peygambere tabi olunca bedel ödedi.   Bütün sahabeler aynı şekilde bedel ödedi. Tarih tekerrür ediyor. Önceki Peygamberlerin başına gelenler aynı şekilde Peygamberimizin ve devamındakilerin başına geldi. Elhamdülillah gün be gün Peygamber âşıkları kendilerini Allah’ın kitabına göre şekillendirmek istiyorlar. Çünkü Allah’ın kitabının müfessiri peygamberimizdi. Onun için sahabelerine çok güzel anlatmıştı bu sayede onlarda kendilerini o zahmetlere o meşakkatlere karşı hazır hissediyorlardı.” dedi.

“Kur’an’ı size unutturmak istiyorlar”

İman ile küfür savaşının Hz Adem’den bu yana devam ettiğini ifade eden Molla Bozdaş, “Küfür ehli, zülüm ehli, tuğyan ehli, bu Kur’an ‘ı İnsanlara unutturmak istediler. Fakat Allah bize bir müjde veriyor. Ey insanlar, ey iman edenler uyanık olun gaflet uykusuna yatmayın. Kafirler istiyor ki o nuru, o ışığı, o sizi kurtaracak olan Kur’an’ı, peygamberi (s.a.v) unutturmak istiyorlar. Ama sakın unutmayın. Gene Allah müjde veriyor. Korkmayın belki size unutturuyorlar, belki gevşiyorsunuz, belki habersiz kalıyorsunuz. Fakat onların kuvveti o nuru söndürmeye yetmiyor.  Çünkü Firavun’un  gücü Musa’nın sesini kesmeye yetmiyordu. Nemrut’un gücü İbrahim’in sesini kesmeye yetmiyordu. Nasıl ki Ebu cehil o sesi kesmeye gücü yetmiyordu tüm zamanların Ebu cehillerin gücü yetmez o sesi kesmeye.” şeklinde hitap etti.

Konuşmaların ardından tekrar sahneye çıkan sanatçıların seslendirdiği ilahilerle coşan Nusaybin halkı, halay çekmeye başladı.

Kutlu doğum etkinliği, Molla Murat Demir’in okuduğu duayla son buldu. Programın bitiminde Salâvat kampanyası çerçevesinde Nusaybin’de 10 milyon 523 bin salavat, 397 bin 189 ihlas, 935 Yasin ve 22 hatmi şerif okunduğu duyuruldu.

(Halil Akbalık – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir