• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
140 bin çocuğa, `çocuk felci` aşısı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7-13 Nisan tarihleri arasında, iki tur halinde; Hakkari, Van, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mersin illerinde çocuk felci (Oral Polio ) aşısı yapılacağı belirtildi. 

Suriye ve Irak’a komşu illerde uygulanan MOP-UP (kapı kapı dolaşarak) çalışmaları iki tur halinde; Hakkari, Van, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mersin ilerinde yapılacağını belirtilen İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “MOP-UP çalışmalarının birinci turunda 7-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Mersin’de 0-59 aylık tüm çocuklar tespit edilerek daha önce aşılanma durumlarına bakılmaksızın ek olarak çocuk felci aşısı ile aşılanması sağlanacaktır. Destek aşılama çalışması sırasında uygulanan OPA dozları ek doz kabul edilecek ve rutin aşılama hizmetleri ile verilen dozların yerini almayacaktır.”  

Dr. Kemik aşılama kriterleri hakkında ise şunları söyledi: “0-59 ay arası çocuğunuz 1 gün önce aşı yapılmışsa (çocuk felci aşısı da dahil) tekrar aşılanacaktır. Çocuk felci aşısı uygulanan çocuğumuza ertesi gün yapılması gereken aşılar aksatmadan yaptırılabilir. Yapılmaması durumunda oluşacak hastalığın çocuğunuzda bırakacağı sekele bağlı sakatlık durumunun çaresi ve tedavisi yoktur.” 

140 bin çocuk hedefleniyor

Çocuklara ağızdan sadece 2 doz olarak uygulanan çocuk felci aşısı için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği ve sağlık personelleri tarafından ücretsiz olarak yapılacağını belirten Dr. Aytekin, “Bu karar doğrultusunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde görev yapan yaklaşık 700 kişiden oluşan sağlık ekibi ile 0-59 aylık 140 bin çocuğu aşılamayı hedefliyoruz.”  diye açıkladı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir