• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Mardinli öğrencilerden Suriyeli öğrencilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan Suriyelilerin ihtiyaçları, valilik, kaymakamlık ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca karşılanmaya çalışılıyor. 

Mardin`de ise kısa bir süre önce Suriyeli öğrenciler için bir okul açıldı. Bunu duyan Mardin İmam Hatip Lisesi ile Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu öğrencileri, kendi aralarında yardım toplamaya karar verdi. Bugün ise topladıkları yardımları, kentte eğitim gören Suriyeli öğrencilere dağıttı. 

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda düzenlenen törene Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Artuklu Kaymakamlığının gayretleriyle söz konusu binanın Suriyeli çocukların eğitimi için tahsis edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Biz arzu ediyoruz ki; Suriyeli kardeşlerimiz ve çocuklarımız, Türkiye`de geçirdiği günler onların hafızalarında güzel bir anı olarak kalsın. Yine eğitimlerinden geri kalmalarını arzu ediyoruz, çünkü eğer memleketlerinde kalsalardı eğitimlerine devam edeceklerdi. Yine önem verdiğimiz başka bir husus da, Mardinli ve Suriyeli öğrencilerimizi bir araya getirmek, kaynaştırmak, onların dostluklarını ve arkadaşlıklarını ilerletmek. Bu anlamda Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu ile Mardin İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendi aralarında topladıkları yardımları dağıtmak için buradalar.  Bizlerde bu güzelliğe tanıklık etmek istedik. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bizler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da imkanlarımız ölçüsünde yardımlarımıza devam edeceğiz. Hepinizin bildiği gibi hem Nusaybin`de hem de Midyat`ta geçici barınma merkezleri var, orada kalan öğrencilerin de eğitimleri aralıksız devam ediyor. Biz, sahip çıkmaya devam edeceğiz, inşallah bu problem biran önce çözülür ve onların acısı da sona erer."  

Vali Cengiz, yaptığı konuşmanın ardından Suriyeli öğrencilerle bir süre sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi. Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu ile Mardin İmam Hatip Lisesi öğrencileri de Suriyeli öğrenci arkadaşlarına topladıkları yardımları dağıtarak tanıştıkları görüldü. 

Son olarak ise sahneye çıkan Usame adındaki Suriyeli bir öğrenci, önce Türkçe `Hoş geldiniz" dedi ve teşekkürlerini ilettikten sonra Arapça olarak okuduğu şiir salondaki duygulandırdı. 

Şiiri okuduktan sonra "Biz size çok teşekkür ediyoruz, sizler bize yardım ettiniz, öğrencilerin bizim okulumuza geldi. Suriyeler size selam söylüyorlar,  ne istiyorsak veriyorlar." dedi. 

Suriyeli öğrencilere, kırtasiye malzemesi başta olmak üzere oyuncak, süt ve çikolata dağıtıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir