• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Bingöl`de seçim tedbirleri alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Pazar günü yapılacak Yerel seçimlerle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Seçim günü oyların hiçbir etki altında kalmadan kullanılması için her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada, "Bütün Vatandaşlarımız huzur içinde oylarını kullanacaktır. Bu ortamı bozmaya yönelik hiçbir harekete izin verilmesi söz konusu değildir.” denildi. 

Ülke genelinde Genel Mahalli İdareler Seçimleri 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacağını hatırlatan Vali Taşyapan, “Bu seçimlerde vatandaşlarımız Köy ve Mahalle Muhtarlarını, İhtiyar heyetlerini, İl Genel Meclis Üyelerini, Belediye Meclis Üyelerini, Belediye Başkanlarını seçeceklerdir. İlimizde de iyi bir seçim propaganda dönemi geçirilmiş, Siyasi Partilerimiz ve vatandaşlarımız bu dönemi bir şölen havasında doyasıya yaşamışlar ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Bu ortamın oluşmasına katkı veren Siyasi Partilerimize, vatandaşlarımıza, seçimde aday olan partililere ve güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

“Her türlü tedbir alınmıştır”
30 Mart Pazar günü Bingöl’de oy kullanma işleminin saat 07.00’da başlayacağını ve saat 16.00’da sona ereceğini ifade eden Taşyapan, şunları kaydetti: "Bu günde nelerin yapılıp yapılmayacağı Yüksek Seçim Kurulunun çeşitli kararları ile kamuoyuna duyurulmuştur. İlimizde vatandaşlarımızın seçim günü oylarını hiçbir etki altında kalmadan özgür iradeleri ile kullanabilmeleri için her türlü tedbir Valiliğimizce alınmıştır. Bütün Vatandaşlarımız huzur içinde oylarını kullanacaktır. Bu ortamı bozmaya yönelik hiçbir harekete izin verilmesi söz konusu değildir. Bu tür durumlarla vatandaşlarımız Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ilgili telefonlarına durumu en seri şekilde iletebileceklerdir."  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir