• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
Memur-Sen'den Mısır'daki idamlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Geçtiğimiz yıl darbeci cunta tarafından Mısır’ın meşru yönetimine yönelik yapılan zulümlere bir yenisi daha eklendi ve aralarında İhvan Hareketi liderlerinin de olduğu 529 kişiye idam cezası verildi. Darbeci Cuntanın  yönettiği mahkemelerde verilen hukuksuz idam cezalarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş bir açıklama  yaparak darbeci cunta yönetimine tepki gösterdi.

 

"Muhammed Mursi’yi ve ekibini idam cezası ile şu anda yargılıyorlar”

Mısır’da son dönemde gelişen durumlar ile ilgili büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Memiş, “Halkın oyları ile halkın teveccühü ile başa gelmiş bir cumhurbaşkanını ve ekibini diktatör güçler yıllarca Türkiye’de yaptıklarının aynısını şu anda Amerika, İngiltere, İsrail ve Arap ülkeleri ile beraber Muhammed Mursi’yi ve ekibini idam cezası ile şu anda yargılıyorlar. Bu kardeşlerimiz tek şey istedi. Bu da İslam birlikteliğini, Müslümanların birlikteliğini ve halkın birlik beraberlik içinde mücadele etmesini istedi. Ama şer güçler ne hikmetse beşeri güçlerin hâkim olması için sürekli mücadele etti.” dedi.

 

“Gafil ve zındıklar şu anda bu kardeşlerimizi idam cezasına çaptırdılar”

Sözde demokrasiden dem vuran Avrupa Birliği’ni göreve davet eden Memiş; “Dolayısıyla Avrupa topluluğunun eğer insan haklarına saygıları var ise, sözde insan hakları değilse şu anda onları ve Nato’yu derhal göreve davet ediyoruz. Bu kardeşlerimizin hiçbir suçu yok. Bu kardeşlerimiz özgürlükten, birlik beraberlikten ve kendi hak hukukundan başka hiç bir şey istememişler. Ama gafil olanlar ve zındık olan şahsiyetler şu anda bu kardeşlerimizi idam cezasına çaptırdılar. Elbette ki onların bir oyunu, bir hesabı var ise elbette Yüce Allah’ın da bir hesabı vardır ve bunlar en şiddetli bir şekilde ahirette inşallah bu azabı tadacaklar.” şeklinde konuştu.

 

“Halkı sürekli idam cezasıyla sindirerek, şehid ederek bir yere varamazsınız”

Mazlum Mısır halkına her türlü desteği vereceklerini ifade eden Memiş, şunları söyledi: “Seçim ağzından dolayı fazla gerginlik olmasın diye şuanda çok fazla kitlesel eylemlere başvurmadık. Ama seçimden sonra da bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm Türkiye’deki kardeşlerimiz haykırarak bunların yanında olduğunu darbecilere cevap verecektir. Dolayısıyla Mısır’daki cunta yönetimine sesleniyoruz; aklınızı başınıza alın, artık bu tür oyunlardan vazgeçin. Halkı sürekli idam cezasıyla sindirerek, şehid ederek bir yere varamazsınız. Elbette ki bu insanların şehadetiyle binlerce insan inşallah artacaktır, çoğalacaktır. Ve Mısır hak ettiği yere gelecektir. Her şey halkın istediği şekilde olacaktır. Ben tekrar Avrupa Birliği’ne, insan hakları Mahkemesi’ne sesleniyorum; sizler de derhal Mısır’la ilgili kararlarınızı gözden geçirin. Mısır’da kardeşlerimize verilen idam kararlarının derhal geri alınması çağrısında bulunuyorum.” (Yunus Emre /Ali Gültekin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir