• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş'ta Üniversite öğrencileri çarşıda çöp topladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Alparslan Üniversitesi öğrencileri çarşıda çöp topladı. Temiz bir Muş için harekete geçtiklerini söyleyen öğrenciler temizliğe üniversite kampüsünden başladılar. Muş Merkez İstasyon Caddesine gelen öğrenciler, İstasyon Caddesinden Endüstri Meslek Lisesi üst geçidine kadar gelerek, üst geçide çıkıp topladıkları çöp torbalarını üst geçitten aşağı sarkıtılarak slogan attılar.

 

Daha sonra çarşı merkezine doğru harekete geçen öğrenciler, çöp toplaya toplaya çarşı merkezindeki belediye binası önündeki boş alanda toplandılar. Burada öğrencileri temsilen bir basın açıklaması yapan Muş Alparslan Üniversitesi öğretim görevlisi Burak Güler, temiz bir Muş istediklerini ve bunun için harekete geçtiklerini söyledi.

 

Her zaman Muş’un çevre temizliği sorunundan şikayetçi olduklarını ve bir ön adım olarak kendi aralarında harekete geçme kararı verdiklerini belirten Güler;  “Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, bilhassa bankacılık bölümü öğrencileri olarak çevre ile ilgili gördüklerimizden uzun zamandır şikâyetçiydik. Eleştirmek yerine bir gün ne yapabiliriz diye düşündük birkaç haftadır bunun için bütün arkadaşlarımızla ‘yapar mıyız yapmaz mıyız’’ diye konuştuk ve en sonunda da önce kendi okulumuzun yerleşkesini temizledik. Daha sonra da belki bir farkındalık oluştururuz diye Muş Alparslan öğrencileri,  gönüllü olarak sadece İstasyon caddesinden sembolik olarak Belediye önüne kadar çıktık’’ dedi.

 

Güler; “Bu anlamda Muş’taki tüm çevre gönüllüleri, müspet düşünen herkes bizi desteklerse, 10 Mayıs 2014 te bütün dünyayla aynı anda herkes şehrini temizlerken, bizde Muş’u temizlemek istiyoruz. Sokaklarımıza çıkıp bizden kaynaklanan, hem görsel, hem de maddi olarak bizi rahatsız eden bu çöpü toplamak istiyoruz. Bu bir gönüllülük hareketidir. Bütün gönüllü öğrencilere teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Öğrenciler daha sonra topladıkları çöpleri kamyonlara koyarak çöpe gönderdiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir